null Beeld

Vriendin van Jan Dulles na overlijden dochtertje: “Het liefst verschuil ik me”

Heel Nederland leeft met Jan Dulles (46) en zijn gezin mee als dochtertje Donna, nog maar 3 maanden jong, op 19 december 2020 zeer plotseling overlijdt. Voor Rooijakkers over de vloer gaat Art langs bij Jan en zijn vriendin Caroline. Een aangrijpend gesprek volgt.

Renée Mulckhuijse

Donna overleed eind vorig jaar aan complicaties na een scheurtje in haar middenrif. Jan en Caroline vertellen wat er is gebeurd met hun dochter, hoe moeilijk het ook is om erover te praten.

Hoe gaat het?

De vraag 'hoe gaat het?' is een alledaagse vraag, maar niet voor het koppel. "Het gaat gewoon. Dat is een beetje het antwoord dat ik dan geef. Het gaat, maar het gaat niet goed. (...) Het is de moeilijkste vraag van allemaal geworden", vertelt Jan. Caroline komt niet graag meer buiten. "Ik kan nooit meer enthousiast over straat lopen met m'n hoofd omhoog. Het liefst verschuil ik me in mijn jas of sjaal. Ik vind het erg moeilijk."

Toch houdt het koppel hoop voor de toekomst. Samen hebben ze zoon James en Caroline zou graag nog een derde kindje krijgen. "Ik hoop dat ik nog een kindje mag krijgen. Maar je weet niet of het lukt natuurlijk. Ze komt er niet door terug. Dat kan niet, dat weet ik. Ze blijft gewoon... Ik zeg nu: ik heb twee kinderen. Ik hoop dat het er ooit drie worden."

Lees ook:

Jan Dulles (46) raakt kijkers 'Humberto' met verhaal over overleden dochtertje

Dochter overleed in armen van Jan Dulles

In het weekend voor kerst merkte het koppel dat het niet goed ging met hun dochter. De nacht kwam ze niet probleemloos door. "Alsof ze krampjes had", vertelt Jan. Niet ongewoon voor een baby. De ochtend erna drinkt ze nog aan de borst en wordt ze daar haar vader gewassen in bad. Maar nadat Caroline het huis uitging om even naar de buurvrouw te gaan, ging het mis.

"Ik denk: jij bent nu echt ziek", blikt Jan terug op die ochtend. "Dit is echt niet goed. Ik zag het leven uit haar trekken. Ik belde de dokter en zei: je moet nu komen, want ik denk dat ze doodgaat." Met gierende banden vertrekt de dokter naar huize Dulles, waar hij 'een minuut later' arriveerde. "Ze was al overleden. In mijn armen."

Jan: "Een kwartier laten staat het hele huis vol met ambulancepersoneel. De dijk vol met ziekenwagens. Een traumahelikopter. Allemaal in de hoop dat er een wonder zou gebeuren, want ze was allang overleden."

Troost

De gedachten aan Donna bieden het koppel troost. "Ze was verschrikkelijk mooi. Ze was een week oud toen ze begon te lachen. Ik denk dat het een blije meid was geworden. Pittiger dan James. Zoals Caroline ook veel pittiger is dan ik. Dat konden we al merken", vertelt Jan.

Je kunt de aflevering hier terugkijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Rtl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden