null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

‘Vriendsap’ of liefde? Dít vinden vrouwen het belangrijkst

Lastige keuze: naar Parijs met je geliefde of een trip met vriendinnen? Onderzoek wijst nu uit wat vrouwen écht het allerbelangrijkste vinden: vriendschap. Dat wisten ze bij van Van de Boom allang. Voor hen is vriendschap vriendsap. Want van een lekker glas sap, samen met je vriendinnen, dáár word je nóg gelukkiger van.

onze Commerciële RedactieGetty Images

Libelle samen met Van de Boom

Volgens de Michigan State University hoeven vrouwen niet lang na te denken over de keuze tussen vriendschap of liefde. In 2017 publiceerde William Chopik namelijk onderzoek waaruit bleek dat je met sterke vriendsappen langer én gezonder leeft. Eigenlijk ook wel logisch, want je vrienden kies je zelf. Zo kan je je omringen met mensen waar je gelukkiger en gezonder van wordt. Betekent natuurlijk niet dat je je geliefde of kids achter het behang hoeft te plakken, maar onderschat je fijne vrienden niet.

Lekker én lang leven

Wie investeert in goed gezelsap profiteert daar de rest van zijn leven van. Wist je dat een goede vriendsap net zo'n sterk positief effect op je leven heeft als stoppen met roken? Niet niks dus. Bovendien houden sociale contacten je langer scherp. Niks zo gezellig als op je tachtigste met je beste vrienden bij elkaar te zitten. Of dat nou in het bejaardentehuis of op Ibiza is. Maar dan moet je het wel even redden tot je tachtigste. Tijd voor wat gezonde levenskeuzes dus.

5 tips voor een lekker lang leven:

  1. Investeer in je vrienden. Zorg dat je leven vol goed gezelsap zit. Neem een sportlidmaatschap, ga naar een kookworkshop, of organiseer een feestje of brunch. En kies je vrienden bewust. Net als je sapjes trouwens.
  2. Daag je brein uit. Pak bijvoorbeeld een vreemde taal of een muziekinstrument op. Neem danslessen. Of spreek eens iemand aan terwijl je boodsappen aan het doen bent. Vriendsap kan uit onverwachte hoek komen!
  3. Ga er vaker op uit. Frisse lucht en beweging zijn goed voor je. Neem er dus de tijd voor! En als je dat nou doet met je nieuwe boodsappenvriendin, dan sla je twee vliegen in één klap.
  4. Eet en drink meer fruit. Met de sappen en siropen van Van de Boom kom je een heel eind. Dan krijg je namelijk al het goede van fruit binnen, zonder kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen. En met 30% minder suiker. Dat is pas écht lekker leven. Check meteen even het recept voor vriendsap.
  5. Slaap voldoende. Geef je lichaam tussen de 7 en 9 uur slaap zodat het zichzelf kan herstellen. Hebben de kids je wakker gehouden? Of heb je een nachtje doorgehaald? Kies dan voor een powersapje. Daarnaast doet een avondje zonder telefoon (en What-Sap) ook wonderen voor je nachtrust.

Welke stappen je ook zet om langer en gezonder te leven, een sapje drinken met je vrienden is altijd een goed idee. De sappen & siropen van Van de Boom zijn namelijk vol van smaak en bevatten 30% minder suiker. Ook ideaal voor een grote kan limonade voor de kids terwijl jij je volgende vriendentrip aan het boeken bent. Van de Boom vind je gewoon in de supermarktsappen. Sorry, -schappen.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden