null Beeld

Vrouw (35) bevalt zonder hulp van ivf van 3 tweelingen

Misty Lang (35) is moeder van zeven jonge kinderen, waarvan maar liefst drie tweelingen. Erg bijzonder, want er is slechts één kans op de 500.000 dat een vrouw op natuurlijke wijze drie keer een tweeling krijgt. 

Demi Schoenmakers

Pleeggezin

Misty Lang, zelf een tweeling, groeide op in pleeggezinnen. Hierdoor had ze maar weinig kennis over haar uitgebreide familie en wist ze niet of het krijgen van een tweeling vaker in haar familie is voorgekomen. En aangezien er vaker wordt gezegd dat het krijgen van een tweeling steeds een generatie overslaat, was ze erg verbaasd toen de arts drie keer op rij moest vertellen dat ze maar liefst twee kindjes kon verwachten.

Drie keer

Misty beviel negen jaar geleden van de eerste tweeling, Alex en Lexie. Twee jaar later beviel ze van eenling Calista en weer twee jaar later werd ze moeder van tweeling Lacie en Nash. En of dat nog niet genoeg is ze dik tien weken geleden bevallen van hun derde tweeling Lana en Phoenix. "Ik ben heel verbaasd dat dit is gebeurd. "'Het is een tweeling' zijn woorden waarvan ik nooit had gedacht ze drie keer te horen", vertelt Misty. De eerste tweeling kreeg ze toen ze nog bij haar ex was. De andere twee tweelingen zijn van haar en haar man Peter.

Eenling

Calista (7) voelt zich volgens Misty soms buitengesloten als enige eenling in de familie. Misty: "Onze hond Rosie is even oud als zij, dus vaak zegt ze dat zij een tweeling samen zijn. En tijdens verjaardagen vindt ze het stiekem wel leuk dat zij niet alles hoeft te delen."

Shock

Tijdens de derde zwangerschap (van de tweede tweeling) herkende ze dezelfde extreme vermoeidheid die ze tijdens haar zwangerschap van Lexie en Alex ook had. Ze vermoedde dan ook dat ze weer een tweeling zou krijgen. Toen bij de negen weken echo een bevestiging kreeg voelde ze zich gelukkig en bang tegelijk. "Het zou betekenen dat we vijf kinderen onder de drie jaar zouden hebben", legt ze uit. "Maar toen de eerste shock voorbij was, waren we ongelooflijk enthousiast."

Eindeloos huishouden

Een paar jaar later werd ze opnieuw zwanger van een tweeling. Iets wat zelden voorkomt, want de kans is één op de 500.000 om maar liefst drie keer een tweeling te krijgen. Misty en Peter zijn dolgelukkig met hun zeven kinderen, maar het is wel een drukke bedoeling thuis. "Met zo veel kleintjes om voor te zorgen kan het huishouden eindeloos aanvoelen. Ik moet drie tot vier grote ladingen was per dag doen. Ook is het lastig om de kosten van de boodschappen laag te houden. Ik ga nu voortaan naar groothandels en probeer met contant geld te betalen om onze uitgaven goed in de gaten te houden", zegt Misty.

Tripple Twinning

Om andere moeders met tweelingen een steuntje in de rug te geven is ze een eigen blog gestart, genaamd Tripple Twinning. Hierop schrijft ze over hoe haar lichaam veranderde tijdens de zwangerschap, maar ook over hoe ze de overgebleven melk doneert aan moeders in nood.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail. Beeld: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden