null Beeld

Vrouw bevalt op de snelweg: “Met een kwartier had ik Fien in mijn armen”

Baby Fien had niet het geduld om te wachten tot haar moeder veilig en wel geïnstalleerd was in het ziekenhuis. Ze wilde geboren worden, en wel nu.

Faye Heijnis

En zo geschiedde dat de Vlaamse Lien Biervoets vanochtend beviel op de Brusselse snelweg, middenin een file.

Eerder beviel in Tilburg een vrouw in de bus. De buschauffeur wist niet wat 'ie meemaakte! Check bovenstaande video.

Even parkeren

De mama was vanuit het plaatsje Hoeilaart onderweg naar het ziekenhuis, toen ze in een file terechtkwam. "We merkten dat Fien er wel heel graag uit wilde, dus parkeerden we ons op een inhammetje", vertelt Lien aan Het Laatste Nieuws.

Bevalling van nog geen kwartier

Vanaf dat moment verliep de hele bevalling razendsnel. Lien vervolgt: "De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse en binnen amper een kwartiertje had ik Fien in mijn armen. Echt chapeau voor de mensen die ons te hulp zijn geschoten."

Van brandweervrouw naar verloskundige

Een bijzonder moment ook voor de brandweer die ter plaatse was om het kersverse gezin te hulp te schieten. Brandweervrouw Chrisje wierp zich op als verloskundige. "We hadden al heel snel door dat we met Lien niet meer naar het ziekenhuis konden gaan, dus besloten we om de bevalling ter plekke te doen."

Chrisje had overigens al de nodige ervaring: dit was voor de brandweervrouw de derde keer dat ze on duty een baby ter wereld bracht.

Verhaal voor op verjaardagen

Lien had haar bevalling natuurlijk totaal anders voorgesteld. "Maar", zegt ze, "We hebben een verhaal dat we nog heel vaak kunnen gaan vertellen."

De artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: HLN Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden