Jan Rot Beeld Brunopress
Jan RotBeeld Brunopress

Vrouw Daan neemt column Jan Rot over

Jan Rot overleed onlangs aan de gevolgen van darmkanker. De column die hij voor het AD schreef, wordt overgenomen door zijn vrouw Daan.

Milou WindhorstBrunopress

Jan was in zijn columns heel open over zijn ziekte. In augustus 2021 liet hij weten dat hij uitgezaaide kanker had. Afgelopen maand werd bekend dat hij nog maar een paar weken te leven had, daarom zegde de zanger en componist al zijn optredens af. Op 22 april overleed hij op 64-jarige leeftijd. Inmiddels is zijn laatste column gepubliceerd en is bekend geworden dat zijn vrouw Daan het stokje van hem overneemt.

Afscheid bij leven

In Jans columns viel onder meer te lezen dat hij geen uitvaart wilde. Zijn wens was om thuis te blijven zo lang het ging. “Maar als ik het niet meer red, wil ik naar een hospice”, schreef hij. Toen het einde daar was, koos hij voor euthanasie en een stille crematie. “Gewoon dezelfde dag opgehaald. Er hoeft niemand afscheid te nemen van mijn lijk. Denk liever aan de laatste keer dat je me zag, zoals ik was. En nee, dus geen uitvaart. Ik zie het niet voor me. Ik nam ruim afscheid bij leven. Via optredens, tv, mijn column, sociale media, en voor vrienden en familie met mail en app.”

Bron: NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden