null Beeld

Vrouw die dochter probeert te helpen na ongeluk raakt haar benen kwijt

Lieva Vervoort (48) en haar man Ludwig Hufkens (51) kregen vrijdagavond een verontrustend telefoontje. Hun dochter had zojuist een auto-ongeluk gehad, en was in grote paniek. Lieva bedacht zich geen moment en haastte zich naar de plek van het ongeluk. 

Erandi Godinez

Het meisje bleek aangereden te zijn door een dronken bestuurster, die vervolgens op de vlucht was geslagen. Tot Lieva’s grote verbazing dook de vrouw een half uur na het ongeluk opnieuw op, waarna ze nóg een keer op de auto van het meisje in reed.

Verschrikkelijk nieuws

Deze keer werd Liva ook geraakt. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen met verschrikkelijk nieuws kwamen: Liva was er zo erg aan toe, dat haar benen moesten worden geamputeerd. “De dokters hebben beide benen tot de knie moeten amputeren. Dinsdag volgen nog operaties aan breuken in haar arm en bovenbenen. Er zijn geen vitale organen geraakt”, vertelt haar man Ludwig.

Vluchtmisdrijf

Liva was vrijdagavond samen met haar man naar de plaats van het auto-ongeluk gereden, op de brug over het Albertkanaal, op de grens van Geel met Westerlo. “Een dronken bestuurster was achter op hen ingereden en had vluchtmisdrijf gepleegd”, zegt Ludwig. “Mijn stiefdochter rijdt nog niet zo lang met de auto en wist niet goed wat ze moest doen. We zijn er onmiddellijk naartoe gereden.”

''Geplet tussen beide auto's''

De Mercedes van het meisje bleek flink ingedeukt aan de kofferbak. “Mijn vrouw wilde meteen helpen. Ze ging in de kofferbak op zoek naar een gevarendriehoek. Die wilde ze achter de auto zetten. ‘’Precies op dat moment is het tweede ongeval gebeurd’’, zegt Ludwig. De vrouw was de controle over het stuur kwijtgeraakt, en botste opnieuw tegen de Mercedes. Liva had geen tijd om weg te rennen. “De moeder is ernstig gewond geraakt. Ze stond aan de kofferbak en is in feite geplet tussen beide auto’s”, zegt Nele Poelmans, woordvoerster van de politie.

Bij bewustzijn

Ludwig zag alles gebeuren en haastte zich naar zijn vrouw. ‘’Ze was op dat moment nog bij bewustzijn, maar was enorm veel bloed aan het verliezen. We hebben continu tegen haar gepraat tot de hulpdiensten kwamen. Achteraf kregen we te horen dat dit haar redding is geweest, dat we haar bij bewustzijn hebben gehouden. Het was echt héél erg. Ook voor haar dochter. Die stond vlak bij de auto toen haar moeder werd aangereden”, aldus Ludwig. Lieva werd uiteindelijk in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar ligt ze nu al drie dagen, in een kunstmatige coma.

Rijverbod

De bestuurster, een vrouw van 49 uit Geel, had volgens de politie te veel gedronken. Ze is ter plaatse gearresteerd. Pas zaterdagmiddag was de vrouw in staat om verhoord te worden. 's Avonds is ze voor de onderzoeksrechter geleid. “Ze is onder strikte voorwaarden vrij. Ze moet een avondklok naleven, na 21 uur mag ze haar huis niet meer uit. Er is ook een verbod op alcohol opgelegd en een rijverbod van 3 maanden.”, zegt woordvoerster Nele Poelmans.

Bekijk ook:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden