null Beeld

Vrouw doet schokkende ontdekking in haar brood: "Ik heb meerdere keren overgegeven"

Zineb uit het Brabantse Helmond kijkt voortaan wel 3 keer voordat ze brood koopt, en laat staan eet. Haar zoontje wilde woensdag een boterham voor zichzelf smeren, toen hij plotseling een rare geur rook. Toen Zineb zijn broodje beter bekeek, ontdekte ze dat er op sommige plekken haartjes en een staartje uitstaken.

Erandi Godinez

Er bleek een muis in het pas gekochte brood te zitten. “In eerste instantie dacht ik aan een verschroeid brood, langzaam maar zeker zag ik steeds meer stukjes van het lichaampje van een muis”, zo vertelt Zineb aan het AD.

Niet van gegeten

Gelukkig had haar zoontje nog geen hap genomen van het brood. “Hij kwam naar mij toe en vroeg wat er mis was met de boterhammen. Ik was op dat moment zijn zusje aan het voeden en zei dat hij maar een ander brood moest pakken. Hij heeft er gelukkig niet van gegeten”, aldus Zineb.

Meerdere keren overgegeven

Toen Zineb het brood van dichterbij bekeek, voelde ze zich duizelig worden. “Letterlijk. Ik werd licht in mijn hoofd. Op een gegeven moment zag ik een stuk met haartjes. Daarna een deel van een staartje.” Op dat moment wist ze zeker dat er een muis in het brood zat. “Het was echt even schrikken. Ik heb meerdere keren overgegeven.”

Melding bij NVWA

Zineb kreeg van haar nichtje het advies om een melding te doen bij de NVWA. “Dat heb ik gedaan. Online een formulier ingevuld en foto’s toegevoegd. Vervolgens belde mijn man om te zeggen dat ik terug naar de Albert Heijn moest gaan. Ook daar heb ik naar geluisterd. Ik heb het brood meegenomen en ben naar de winkel gereden. Toen ik daar aankwam, moest ik weer overgeven.”

Gratis brood

Zineb nam een medewerker van de broodafdeling apart en legde hem uit wat er aan de hand was. “Toen ik vertelde dat ik een gebakken muis in mijn brood vond, begon de jongen te lachen. Waarschijnlijk van de zenuwen. Vervolgens bood hij me een taart aan. Een taart?! Ik hoefde niets, maar voordat ik het wist had hij 2 stickers uitgeprint waar ik gratis brood mee kon halen. De boterhammen met de muis heb ik daar laten liggen. Ik wilde het niet.”

Telefoontje naar supermarkt

Bij thuiskomst heeft Zineb ook de Albert Heijn gebeld. “Een medewerkster heeft meteen actie ondernomen en de leverancier van het brood gebeld. Die is direct vanuit Zaandam in de auto gestapt om het product persoonlijk te komen halen.”

Reactie supermarkt

Het hoofdkantoor van Albert Heijn heeft inmiddels laten weten op de hoogte te zijn van het incident en actie te ondernemen. “We nemen dit vanzelfsprekend heel serieus. Ook wij zijn er erg van geschrokken. Wij hebben inmiddels goed contact met de klant en gaan zorgen voor een goede oplossing. Momenteel zijn wij in gesprek met de leverancier om te achterhalen hoe het heeft kunnen gebeuren en wat ze eraan doen om dit te voorkomen.”

Heb je zelf last van muizen in huis? Probeer dan eens deze 3 tips om van ze af te komen:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: AD. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden