null Beeld

Vrouw draagt vrolijke leggings en krijgt op laffe manier kritiek

Kelley Markland (36) uit Florida heeft een voorliefde voor vrolijke leggings. Hoe fleuriger, hoe beter. Maar dat kan niet iedereen waarderen. 

Laurence de la Porte

Samen met haar dochter plaatste Kelley deze foto.

En tot haar grote schrik kreeg ze daarna ineens een briefje in de bus. Zonder afzender. Met in grote blokletters erop: 'Vrouwen die 130 kilo wegen, horen geen yogabroek te dragen!' Met een plaatje erbij met daarop ook nog 'je broek straalt yoga uit, maar je kont McDonalds.'

Zo erg! En ook nog eens anoniem, ontzettend laf. In haar Facebookpost schrijft Kelley dat ze zou willen dat diegene die het gestuurd heeft zich kenbaar zou maken. "36 jaar ben ik, en nog steeds word ik belachelijk gemaakt. Ik beweer niet knap te zijn, of er goed uit te zien in kleding. Ik loop zeker niet met mezelf te pronken, maar het dragen van mijn grappige leggings geeft me een heel klein beetje zelfvertrouwen dat ik er niet onverzorgd bijloop. Jammer dat één van jullie dat niet kan waarderen, maar ik kleed me niet voor jullie."

Honderden reacties

Na een aantal weken staat ze opnieuw in een gezellige legging op de foto. Trots. Met een bedankje aan de honderden mensen die haar een hart onder de riem staken, én aan de brievenschrijver: "Wie de brief ook heeft geschreven, dank je wel, want je bent iets veel groters gestart. Door wat je hebt gedaan vond ik weer kracht terug die ik niet meer had."

Stralend! Het mooiste van alles: de mensen steunden deden dat op een hele leuke manier, gewoon door zelf ook een legging aan te trekken:

Zullen we dan morgen ook maar onze benen in zo'n lycraatje wurmen? #Leggingswin

LEES OOK:

BEKIJK OOK:

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden