null Beeld

Vrouw komt er na 4 jaar achter dat haar man 11 kinderen bij andere vrouwen heeft

Toen de Schotse Mary Turner Thomson (53) naar de dramareeks ‘Mrs Wilson’ op BBC aan het kijken was, leek het even alsof haar eigen leven op televisie was.

Daphne Dorgelo

Haar echtgenoot bleek getrouwd te zijn met zeker vier andere vrouwen en verwekte maar liefst dertien kinderen.

Dubbelleven

Twee kinderen kreeg Mary met de man, William Allen Jordan genaamd. Hij vertelde dat hij een CIA-agent was en daarvoor vaak voor lange tijd op pad moest. In werkelijkheid was de man een IT-medewerker met een dubbelleven.

Charmante man

"Ik leerde hem kennen toen ik er alleen voor stond met een baby van negen maanden", vertelt ze aan DailyMail. "Hij kwam heel charmant over en we begonnen te mailen. Twee weken nadat we elkaar voor het eerst gezien hadden, vroeg hij me al ten huwelijk. Ik weigerde in eerste instantie, maar een tijdje later waren we toch verloofd. We zijn vier jaar lang getrouwd gebleven."

Tekst gaat verder onder de foto.

Onvruchtbaar

Samen kregen ze twee kinderen. En dat terwijl William haar had verteld dat hij onvruchtbaar was omdat hij als kind de bof had gehad. "Even was ik zelfs bang dat hij zou denken dat ik was vreemdgegaan, omdat hij zo overtuigd leek van zijn eigen onvruchtbaarheid", vertelt Mary.

Angst

William zette zelfs een kidnapverhaal in scène waarbij chanteurs zogenaamd dreigden de drie kinderen te ontvoeren als ze geen €222.000 zouden neerleggen. "Ik was toen al vier jaar lang gebrainwasht. En dus verkocht ik alles wat ik had: mijn huis, mijn auto, mijn levensverzekering. Alles om mijn oogappels te redden. Ik leefde in ware doodsangst." William gaf het geld vervolgens uit aan zijn andere vrouwen.

De waarheid boven tafel

Toen Mary zes jaar samen was met William, kwam de waarheid boven tafel. "Ik kreeg een telefoontje van iemand die zich voorstelde als ‘de andere mevrouw William’. Ruim een uur luisterde ik naar wat Michelle te vertellen had. Ze legde op rustige wijze uit dat zij al veertien jaar getrouwd was met ‘mijn William’ en dat ze samen vijf kinderen hebben."

Oppas

"Daarnaast bleek hij ook nog een andere affaires te hebben. Zelfs bij de oppas van de kinderen van Michelle verwekte hij twee kinderen. We hadden zelfs alle drie een kind van vier jaar oud, dus we moeten op hetzelfde moment zwanger geweest zijn. Ik sprak in een café af met Michelle en daar hebben we twaalf uur lang gepraat. Ik heb hem vervolgens via een sms gedumpt."

Niet persoonlijk

Mary zag zichzelf als de perfecte prooi voor de pathologische leugenaar: "Ik neem het hem dus niet kwalijk, hij had iedereen kunnen kiezen. Voor een kat is het ook niet belangrijk welke muis hij vangt."

William werd in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar wegens fraude en bigamie. Mary schreef het boek The Bigamist waarin ze haar bizarre verhaal vertelt. Ze hoopt hiermee andere slachtoffers van overspel een hart onder de riem te steken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: dailymail.co.uk. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden