null Beeld

Vrouw maakt korte metten met pestkoppen en deel prachtige foto van moedervlekken

Blogger Yulianna Yussef wordt van jongs af aan gepest. De reden? Haar grote moedervlekken, die verspreid zijn over haar hele lichaam. Maar nu rekent ze op dappere wijze af met haar pesters, door een aantal nietsverhullende foto's van zichzelf online te plaatsen.

Anne-Flore Muller

Dit doet de 25-jarige Poolse op haar succesvolle Instagramaccount, dat duizenden volgers heeft.

Verschrikkelijke woorden

Aan Mirror Online vertelt Yulianna dat ze vanaf haar achtste gepest wordt. "Ik begon te merken hoe mensen me raar aankeken, hoe ze me nawezen. Omdat mijn rug er anders uitzag dan hun lichaam. De woorden die ze naar me riepen, waren verschrikkelijk. Om het in drie woorden samen te vatten: ik werd gepest.”

Pesterijen om moedervlekken

Ze laat weten dat de pesterijen haar hard raakten. "Vanaf dat moment begon ik mezelf op te sluiten. Ik ging alleen nog naar buiten wanneer het al donker was. Ik was ervan overtuigd dat ik nooit een vriend zou kunnen krijgen, want wie zou er nou van mij kunnen houden?”

Zelfvertrouwen opbouwen

Dit ging een poos zo door, tot ze besloot dat het roer om moest. "Ik haatte mezelf eerst voor mijn moedervlekken en had zoveel medelijden met mijzelf. En toen besefte ik het: niemand gaat me helpen om mezelf te kunnen zijn. Ik moet zélf mijn zelfvertrouwen opbouwen.”

Inspireren

Sinds dit besef is ze open op Instagram en deelt ze geregeld foto's waarop ze haar moedervlekken duidelijk laat zien. Hiermee probeert ze haar volgers te inspireren. “Omdat we ook online mogen laten zien dat er verschillende versies van ‘knappe beelden’ bestaan. Omdat we trots mogen zijn op wie we zijn.”

Bemoedigende woorden

Haar volgers reageren enthousiast en bemoedigend op haar foto's. 'Zet hem op meid, je bent prachtig!', en 'Ik vind dit geweldig. Mijn dochter is ook geboren met een grote moedervlek en ik leer haar dat ze uniek is', schrijven haar volgers onder de foto's. En hiermee is de missie van de Poolse geslaagd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mirror Online. Beeld: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden