null Beeld

Vrouw schrijft open brief naar haar vriend, die al 2 jaar getrouwd bleek te zijn

Wat doe je als de man met wie je al jaren een relatie hebt in een brief laat weten dat hij al 2 jaar getrouwd is? Dan schrijf je hem een open brief terug.

Een anonieme vrouw deelde haar ‘open brief aan een lafaard’ op de website MamaMia. Ze schreef de brief aan de man met wie ze een toekomst wilde opbouwen en daar zelfs voor naar Melbourne wilde verhuizen. Maar een week voordat ze ging, ontving ze een brief van die man met de waarheid: hij blijk al 2 jaar getrouwd te zijn én een kind te hebben.

Leugenaar

Ze schreef een emotionele open brief terug. “Hier is de waarheid: je bent een leugenaar”, begint de vrouw de brief. “Je koos er elke ochtend als je wakker werd voor om te liegen. Elke ochtend. Omdat je alleen maar aan jezelf denkt. Je wilde me en je wist dat ik jou niet zou willen als ik de waarheid zou weten. Ik heb zo vaak tegen je gezegd dat ik van je hield. Dat neem ik terug. Ik hield niet van je. Ik hield van iemand die niet bestond. Hij was een goede man, jij bent geen goede man.”

Bruiloft

De vrouw schrijft dat de man haar liet geloven dat ze een toekomst hadden. “Weet je nog dat we onze bruiloft aan de telefoon aan het plannen waren? Ik weet het nog. Weet je nog dat we dat deden zonder dat je me gevraagd had? Dat weet ik nog wel. En nu weet ik waarom.” Ze schrijft dat hij haar liet geloven dat ze samen zouden gaan wonen en samen de wereld over zouden reizen. Dat was allemaal een leugen. “Je vertelde me nu alleen maar de waarheid omdat je geen andere uitweg meer zag. Anders was je hier gewoon mee doorgegaan.”

Familie en vrienden

“Je hebt niet alleen tegen mij gelogen, maar ook tegen mijn familie en vrienden. Je werd zelfs vrienden met mijn vrienden en bent op de bruiloft van mijn broer geweest.” De vrouw vertelt dat ze nadat ze achter de waarheid kwam, alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. “Mijn naam stond in een andere taal in je telefoon, ik heb jouw familie nooit ontmoet. Nu ik dit schrijf, ga ik me bijna schamen dat ik het nooit heb gezien, maar dat gun ik je niet.”

Toekomst

“Ik hield van je met heel mijn lichaam. Maar dat was jij niet echt. Je kunt jezelf voorhouden dat ik van je hield, maar dat is niet zo. Ik ga mezelf niet toestaan om je terug te willen. Je hebt mijn toekomst kapotgemaakt, maar ik ga een nieuwe toekomst opbouwen zonder jou. Ik blijf geloven in de liefde. Ik zal ooit van iemand anders houden die het wel waard is", sluit ze de brief af.

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Mamamia.com. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden