null Beeld

Vrouw schrikt van medepassagier in vliegtuig – maar het loopt niet af zoals je denkt

Jiva Akbor zat in een vliegtuig van Glasgow naar Malaga toen ze vlak voor het opstijgen een berichtje stuurde naar vrienden wiens auto was leeggeroofd. De  passagier naast haar schrok zich echter rot toen ze meekeek op Jiva's telefoon. 

Susan Dalstra

Jiva sms'te deels in het Arabisch het volgende bericht: "HasbiAllahu la ilaaha illaahu alayhi tawakaltu may Allah make the day easy for you all!" Toen haar medepassagier dat las, stond ze direct op om tegen de stewardessen te zeggen dat ze het vliegtuig uit wilde. De stewardessen brachten haar weer terug naar haar stoel. "Ik zag aan haar gezicht dat ze in paniek was en ze ging niet meteen zitten. Ik hoorde een van de stewardessen zeggen dat ze weer moest gaan zitten. Maar ze bleef daar maar staan, met pure doodsangst op haar gezicht", vertelt Jiva.

Paniekaanval

"Ik dacht even dat ze misschien een gezondheidsprobleem of een paniekaanval had. Toen keek ze naar me en zei: 'Ik zag dat je een berichtje schreef met 'Allah'." Jiva schrok daarvan, maar bleef rustig. Ze legde de vrouw uit dat Allah niets anders betekent dan God in het Arabisch. Ondertussen liet de stewardess weten dat de vrouw het vliegtuig mocht verlaten als ze zich ongemakkelijk voelde.

Spijt

Dat deed ze toch niet. Jiva legde haar uit dat ze haar beroofde collega's probeerde te troosten en ze 'een gewoon Moslim-meisje op reis' is. "Ik merkte dat ze vreselijk spijt had en geschrokken was van haar eigen reactie. Ze begon te beseffen wat ze zojuist gedaan had. Ze zei dat het zo eng is wat de media je kunnen laten denken en gaf toe dat ze in paniek raakte."

Telefoonnummers

De vrouwen legden het bij en kletsen vervolgens de hele vlucht lang. Daarna wisselden ze telefoonnummers uit om contact te houden. "Vandaag heb ik vrienden gemaakt met een vrouw genaamd Beverly. Ze maakte een fout en gaf die toe. Ik heb een vrouw ontmoet die vanbinnen een geweldig persoon is, maar liet zien dat de angstzaaierij in deze wereld echt is en zelfs de meest normale persoon tot dit soort acties kan drijven. Maar als we gezegend genoeg zijn, maakt Allah er juist een onvergetelijk moment van."

Nog zo'n bijzondere ontmoeting: deze vrouw heeft het niet meer wanneer de Obama's voor haar neus staan:

LEES OOK:

Bron: Metro UK

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden