null Beeld

Vrouw trakteert onbekende op koffie en ontvangt vervolgens déze ontroerende brief

In de rij bij Starbucks, trakteerde de Amerikaanse Mackenzie Mauller de vrouw achter haar op een koffie. Zomaar. En dat bleek voor die vreemdeling veel meer te betekenen.

Daphne Dorgelo

"Gisteren kocht ik koffie voor de dame achter mij bij Starbucks. Later op de dag vond ik dit mijn brievenbus", schrijft Mackenzie op Twitter bij een foto van een brief.

Overleden vader

In de brief schrijft de verraste vrouw, Nicole genaamd, over de moeilijke periode die ze momenteel doormaakt. Haar dag begon slecht, maar zomaar een koffie krijgen van een onbekende, toverde toch een glimlacht op haar gezicht.

"Bedankt voor de koffie!", schrijft Nicole. "Ik ga nog zelden naar Starbucks om mezelf te verwennen, maar de laatste maanden waren heel moeilijk. Mijn vader is net overleden en hij was ook degene die op de kinderen paste. Mijn familie en kinderen hebben een heel moeilijke tijd gehad. Vanochtend belde mijn oppas af, waardoor ik de dag vrij moest nemen. Ik had besloten om voor mijn kinderen ontbijt te kopen en voor mezelf een koffie. Met veel schuldgevoel, omdat ik binnenkort een werkloze moeder zal worden."

Meer dan koffie

Emotioneel en financieel gezien kan ze nu niet zonder baan zitten, vervolgt ze. "Ik heb gehuild toen ik ontdekte dat je zo lief was om voor mij een koffie te kopen en was blij toen ik zag dat je enkele huizen verderop woonde. Ik wilde je laten weten dat wat je deed, meer was dan gewoon op koffie trakteren. Het heeft mijn hele dag goed gemaakt, ik had echt een glimlach op m'n gezicht. Ik ben zo dankbaar."

Oppassen

Mackenzie besloot na de hartverwarmende brief weer contact op te nemen met de dankbare vrouw en bood haar aan om op te passen wanneer dat nodig is. Nicole kon natuurlijk haar geluk niet op: "Je bent echt de liefste en meest wonderbaarlijke persoon", schrijft Nicole op Twitter. "Dit is ook zo’n mooie leerervaring voor mijn kinderen over hoe ze anderen moeten behandelen."

Kleine daden kunnen een groot verschil maken, eindigt Mackenzie haar tweet. "Wees aardig."

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Twitter. Beeld: iStock

Zo maak je heel makkelijk zélf hartjes in je koffie:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden