null Beeld

Vrouw trouwt ware liefde na drie levertransplantaties

De 22-jarige Kate Jakes had nooit verwacht dat ze ooit nog eens de liefde van haar leven zou ontmoeten. De Engelse heeft drie levertransplantaties achter de rug en had volgens artsen nog maar een paar uur te leven.

Susan Dalstra

Kate had al twee zware operaties achter de rug, maar iedere keer stootte haar lichaam de nieuwe lever af. Ze kreeg te horen dat ze hoogstens nog een week te leven had als er voor die tijd geen nieuwe lever werd gevonden. Gelukkig liep het anders. Er dook een nieuwe donor op en drie keer bleek scheepsrecht: haar lichaam stootte deze lever niet af.

Liefde

Nog geen drie weken na die operatie ontmoette ze op een zeldzame dag buiten het ziekenhuis Gareth. “Door al mijn gezondheidsproblemen had ik niet verwacht ooit de liefde te vinden. De eerste keer dat ik Gareth zag was mijn huid nog geel en had ik een slangetje in m’n neus. Hij keek daar doorheen en behandelde me als een normaal persoon.”

Getrouwd

“Ik moest hem waarschuwen dat ik vaak ziek ben en misschien korter leef omdat ik een leverpatiënt ben”, vervolgt ze. Gareth liet zich er niet door afschrikken. Hij vroeg haar ten huwelijk en inmiddels zijn ze getrouwd. “Ik had op mijn achttiende al dood kunnen zijn, dus dat ik toch liefde heb gevonden en ben getrouwd met Gareth maakt me gelukkiger dan ik me ooit had kunnen voorstellen.”

Op dit moment gaat het goed met Kates gezondheid. Een hele dag shoppen zit er alleen niet meer in. “Iets waar Gareth waarschijnlijk dankbaar voor is.”

Bekijk hier de trouwfoto's

Bron: The Daily Mail

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden