null Beeld

Vrouwen kiezen aardappel, mannen gaan voor pasta

Nederlanders willen eenvoudig, makkelijk en vooral lekker eten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Nog opmerkelijker: vrouwen zien liever een aardappel op tafel, mannen een bord spaghetti.

Vera Klandermans

Maggi liet onderzoeksbureau Motivaction uitzoeken wat de Nederlander eigenlijk op tafel zet. 3.344 respondenten deden mee en uit het onderzoek kwamen opmerkelijke weetjes naar voren.

'Het moet lekker en eenvoudig'

Mannen gaan dan wel voor een bord pasta, het zijn toch aardappelen, groenten en vlees (AGV) dat het vaakst op tafel staat. Maar liefst 48% kiest voor een AGV'tje, gevolgd door pasta (17%). Rijst met groente en vlees staat op een derde plek; 13% kiest voor dit maaltje. Maar wát er ook op tafel staat, 53% vindt dat het gewoon lekker moet zijn.

Oost-Nederlanders dol op paprika

Al is ons landje nog zo klein, Nederlandse smaakpapillen blijken nogal eens te verschillen per regio. Zo zijn Oost-Nederlanders dol op paprika’s, eten ze in de randstad veel groenten en vind je in Limburg echte Bourgondiërs.

Eten staat gemiddeld tussen de 11 en 20 minuten op tafel

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat efficiëntie boven creativiteit staat: tweederde van de respondenten bedenkt op de dag zelf, of pas 2 uur van te voren, wat ze gaan maken. Is de keuze gemaakt? Dan staat een maaltje gemiddeld tussen de 11 en 20 minuten op tafel.

Zin in een snelle hap? Maak dan eens hamburgers of een quinoa-salade.

Stedelingen nemen de tijd

Niet iedereen wil snel een maal op tafel. Uit het onderzoek blijkt dat inwoners in de 3 grote steden de tijd nemen in de keuken; zij staan gemiddeld 40 tot 50 minuten in de pannen te roeren.

Lang kokkerellen? Maak eens Marokkaanse lamstoof.

Bron: MAGGI. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden