null Beeld AFP
Beeld AFP

Waarom de baby van Harry en Meghan nog niet direct een naam krijgt

Behalve dat de royalbaby van Harry en Meghan een jongetje is en een goede 3 kilo weegt, weten we nog niets. En dat zal waarschijnlijk nog een paar dagen aanhouden.

Daphne DorgeloAFP

Het lijkt er namelijk op dat de naam van het jongetje nog even een geheim blijft. Als ze al een naam hebben, in ieder geval. Het is namelijk helemaal niet vreemd dat ze nog geen naam voor de baby hebben.

Broer William

Dit komt door de koninklijke tradities én omdat er behoorlijk veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. Bij Harry's broer William duurde het ook even met de namen. De namen van prins George en prinses Charlotte werden beiden 2 dagen na hun geboorte op Twitter aangekondigd. Bij die van hun derde kindje Louis zelfs 4 dagen.

Maand

Maar het gaat nog verder. Prins Charles en prinses Diana hebben de naam van prins William een week na zijn geboorte bekend gemaakt. Die van Harry werd daarentegen na 24 uur al gedeeld. Elizabeth spande (letterlijk en figuurlijk) de kroon: ze deelde de naam van Charles niet tot een volle maand (!) na zijn geboorte. Dit zou dus betekenen dat - mochten Harry en Meghan zich aan de tradities houden - het zo'n 24 uur tot 30 dagen kan duren tot we de naam weten.

Goed nadenken

Klinkt lang, maar eigenlijk dus heel normaal voor het Engelse koningshuis. En die tijd kunnen ze goed gebruiken: "Royals moeten goed nadenken over de grote verantwoordelijkheid bij het benoemen van een nieuw gezinslid en ze moeten dus 100 procent zeker zijn van hun keuze. Deze gaat daarna geschiedenis schrijven", zegt een royalkenner.

Earl Arthur?

Er wordt verwacht dat de naam een koninklijke geschiedenis heeft. De Britten denken nu vooral aan Arthur, James, Albert, Spencer, Henry, Philip, Charles of Alexander. Daar zal niet het woordje 'prins' voor komen te staan. Sinds 1917 is er een bevel ingesteld door George V, de betovergrootvader van Prins Harry, die de titels in de Britse koninklijke familie beperkt. Tenzij Elizabeth beslist tóch de prinsentitel te geven, zal de kleine de titel 'Earl' of 'Dumbarton' krijgen.

Meghan wil de geboorte dus eerst privé houden. Geef ze eens ongelijk zou je zeggen, toch is de Britse pers woedend:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden