null Beeld

Waarom de beste vriendin van Meghan Markle momenteel onder vuur ligt

Waar Meghan Markle haar bekendheid en platform inzet om racisme te bestrijden, wordt haar beste vriendin Jessica Mulroney momenteel juist beschuldigd van racisme. Jessica Mulroney liet zich denigrerend uit tegenover een zwarte influencer en dat is niet zonder gevolgen.

Erandi Godinez

Haar televisieshow is geannuleerd en ze is ook niet meer welkom als modespecialiste bij een bedrijf dat bruidskleding verkoopt.

Oproep

Blogster Sasha Exeter deed onlangs een oproep aan gebruikers van sociale media met veel volgers om zich openlijk uit te spreken tegen racisme. Exeter verweet Mulroney dat ze voor elk goed doel een oproep lanceert, maar geen moeite wil doen om de ‘Black Lives Matter-beweging’ te steunen. En die opmerking schoot bij Mulroney in het verkeerde keelgat.

Onaardig berichtje

De beste vriendin van Meghan Markle waarschuwde verschillende bedrijven om geen samenwerking aan te gaan met Exeter en stuurde haar een nogal onaardig berichtje. Je denkt dat je stem ertoe doet...nou. Het maakt alleen een verschil als je je vriendelijk uitdrukt.” Voor Exeter was hiermee de maat vol: “Ik zal haar geen racist noemen maar ze is zich heel bewust van de voordelen die haar lichte huidskleur met zich meebrengen.”

Realityshow van de baan

De discussie tussen de twee op sociale media ging al snel viral en CTV, het bedrijf achter de realityshow van Mulroney heeft de uitzendingen geannuleerd. “De uitlatingen van een van onze presentatrices stroken niet met onze waarden rond diversiteit en gelijkheid”, klonk het kort in een persbericht.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vanity Fiar. Beeld: Getty

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden