null Beeld

Waarom elke dag kurkuma eten een héél goed idee is

Eén van de foodtrends van dit moment: kurkuma. Geen idee waar we het over hebben? Lees dan snel verder! 

Simone Braaksma

Geel wondermiddel

Goed, kurkuma dus. Je kent het van de gele kleur die het aan je Indiase curries en soepen geeft. Volgens Christine Couvelier (een bekend culinair trendwatcher en chef) wordt kurkuma een hit omdat het zo veel gezondheidsvoordelen heeft. Zo zou het ontstekingsremmend werken en je bloedsuikerspiegel en cholesterol in evenwicht brengen.

Vermoeidheid

Daarnaast schijnt kurkuma je huid te reinigen en ontgiften, chronische vermoeidheid tegen te gaan en je weerstand te verbeteren. Het zou zelfs helpen bij de behandeling van kanker. Let wel: laatstgenoemde bewering kan niet wetenschappelijk bewezen worden.

Gratis tip van ons:

Gebruik kurkuma altijd in combinatie met zwarte peper. De zwarte peper zorgt er namelijk voor dat de kurkuma beter opgenomen wordt in je lichaam.

Wat is kurkuma eigenlijk?

Kurkuma is lid van de gember-familie. Het eeuwenoude goedje wordt ook wel koenjit of ‘Indiase saffraan’ genoemd (dat laatste omdat het veel gebruikt wordt om het duurdere saffraan te vervangen). Kurkuma geeft je curries een prachtige gele kleur en een iets bittere, mosterd-achtige smaak.

Je koopt ’t vers of in poedervorm: wij vinden die in poedervorm handig om altijd in huis te hebben. Kurkuma geeft soepen, curries en zelfs smoothies een prachtige gele kleur en een krachtige smaak.

Meer over gezondheid in onze nieuwe special:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws.nl & Jessevandervelde.com. Beeld: Sanoma Beeldbank/margouillat.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden