null Beeld

Waarom je citroenen in de magnetron moet doen

Een citroen in de magnetron stoppen, is waarschijnlijk wel het laatste wat in je op komt. Toch is het echt een goed idee. 

Als je een lekkere marinade of dressing wil maken met citroenen, heb je waarschijnlijk wel 4 citroenen nodig om een half kopje eruit te persen. Gelukkig is er een heel slimme manier om meer sap uit een citroen te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een magnetron.

Dit moet je doen: Stop een citroen in de magnetron voor 15 à 20 seconden. Haal daarna de citroen eruit en laat het een minuutje afkoelen voordat je hem doormidden snijdt en uitperst. Zo krijg je vrijwel al het sap uit de citroen eruit.

Waarom het werkt: Als je een citroen (of welk citrusfruit dan ook) verwarmt, verslapt de binnenkant. Zo kan het sap makkelijker vloeien - vooral als je de citroenen in de koelkast hebt bewaard.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden