null Beeld

Waarom Kate Middleton ooit weigerde om kerst te vieren bij koningin Elizabeth

De meeste mensen zouden een uitnodiging van koningin Elizabeth niet zomaar afslaan, maar toch is dit precies wat Kate Middleton jaren geleden deed toen ze werd uitgenodigd voor een kerstviering bij Elizabeth. Kate had hier echter een goede reden voor, zo is te lezen in het boek ‘Battle of Brothers’ over de Britse royals.

Erandi Godinez

In het boek schrijft historicus Robert Lacey over de Britse royals maar in het bijzonder over de relatie tussen prinsen William en Harry. Dat Lacey veel van de royals weet, blijkt wel uit het feit dat hij ook meewerkte aan de ‘The Crown’-reeks.

Stimuleren van huwelijksaanzoek

In 2006, toen Kate Middleton 24 jaar was, zou ze een bijzondere uitnodiging van Elizabeth hebben gehad. Ze kreeg namelijk haar allereerste uitnodiging om Kerstmis te gaan vieren in Sandringham, in het gezelschap van de Britse koninklijke familie. Kate wees de uitnodiging echter af, omdat ze prins William wilde stimuleren om eerst een huwelijksaanzoek te doen. Kate zou hebben gezegd dat ze ‘alleen op kerstdag naar Sandringham zou gaan als ze verloofd was én een ring had om dat te bewijzen’.

Persoonlijke uitnodiging

Prins William en Kate Middleton leerde elkaar in 2001 kennen, toen ze studeerden aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland. Nadat ze in 2002 samenwoonden met een aantal vrienden, maakten ze in 2006 hun allereerste openbare verschijning, toen ze aanwezig waren op het huwelijksfeest van Laura Parker-Bowles. Precies in dit jaar zou Kate dus ook de uitnodiging van Elizabeth hebben ontvangen.

Jaren gewacht

Prins William ging echter niet zomaar op de knieën. Uiteindelijk kondigde het koppel in 2010 pas hun verloving aan. Het aanzoek was het wachten waard, want Kate kreeg een ovalen, saffieren verlovingsring die ooit toebehoorde aan de moeder van prins William, Diana. Pas na het huwelijk, in 2011, zou Kate voor het eerst de kerstuitnodiging van koningin Elizabeth hebben geaccepteerd.

Kate Middleton heeft er déze avontuurlijke koninklijke taak bijgekregen:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Marieclaire. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden