null Beeld BRUNO PRESS
Beeld BRUNO PRESS

Waarom Kermit de Kikker nooit meer hetzelfde zal zijn

Treurig nieuws voor de stemacteur van Kermit de Kikker. Steve Whitmire, die al 27 jaar de stem van de charmante kikker uit The Muppets insprak, is ontslagen door Disney.

Faye HeijnisBRUNO PRESS

En dus zullen we binnenkort niet meer zijn stem uit Kermit horen vloeien, maar die van zijn opvolger Mike Vogel. Hij sprak eerder de stem van Kermits criminele dubbelganger in, in de film Muppets Most Wanted.

In een emotionele blog lucht Whitmire zijn hart over zijn ontslag als Kermit.

Ach: in 2015 kreeg Kermit ook al vervelend nieuws te horen. Liefdesverdriet! Check bovenstaande video.

Hoop

Whitmire, die ook een tijdje de stem van Ernie uit Sesamstraat insprak, kreeg het hartverscheurende telefoontje van The Muppets Studio al in oktober vorig jaar, maar vertelt er nú pas over. "Ik hoopte dat Disney toch nog terug zou komen op zijn besluit", legt hij uit. Maar helaas: de stemacteur mocht echt niet meer terugkomen.

Drastisch besluit

"Je kunt je vast voorstellen dat ik sindsdien iedere emotie wel gevoeld heb", vervolgt Whitmire. "Ik had zo graag gewild dat we even konden zitten, elkaar in de ogen konden kijken en alles konden bespreken, vóórdat ze zo'n drastisch besluit namen."

Roeping

Wat gaat de stemacteur zijn Muppet-familie en vooral Kermit missen. "The Muppets is voor mij niet gewoon een baan of een passie", schrijft Whitmire in zijn blog. "Het is mijn roeping, een levensstijl die ik niet kan weerstaan." Ook richt hij zich tot alle fans: "Ik wil dat jullie weten dat ik Kermit en The Muppets nooit in de steek zou laten."

Disney niet meer hetzelfde

Diezelfde fans zijn uiteraard flink teleurgesteld. Sommigen openen het vuur op Disney. "Genoeg is genoeg! Disney is nooit meer hetzelfde geweest sinds Walt [Disney, de oprichter van Disney, red.] is overleden", wordt er bijvoorbeeld geschreven. En: "Wat eens een prachtig paradijs was voor jeugdherinneringen, is nu een firma die alleen maar denkt aan het geld!"

Daarbij wordt Whitmire volop bedankt voor zijn bijdrage aan The Muppets en zijn eerlijke blog. Zo schrijft iemand: "Het breekt mijn hart dat Disney dit jou en Kermit aandoet. Je bent een geweldige artiest en ik hoop dat je met je roeping verder kunt gaan."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD, stevewhitmire-muppetpundit.com. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden