null Beeld

Waarom kijkers ondersteboven zijn van Georgina Verbaan in ‘Waar is de Mol?’

In Waar is de Mol? gaat Johnny de Mol de wereld over met bekende Nederlanders die ieder ook weer een reisgenoot mogen meenemen. Dinsdagavond koos actrice Georgina Verbaan ervoor om niet één gast mee te nemen, maar twee: beste vriend Patrick Martens en haar vader Hans.

Daphne Dorgelo

Georgina Verbaan besluit om met Johnny naar Indonesië te gaan. Daar wil ze orang-oetans in het wild zien. Eén van de twee belangrijkste mannen uit Georgina's leven, haar vader, is namelijk geboren in Indonesië en op zijn elfde naar Nederland verhuisd. Hij keert voor het eerst terug naar zijn geboorteland.

Pijn

In de aflevering raakt Johnny een aantal gevoelige snaren. Zo praten ze over Georgina's complexe jeugd, bezoeken ze het geboortehuis van haar vader en zien we hoe de orang-oetans aan het uitsterven zijn. "Voelde je je ook alleen?", vraagt Johnny op een gegeven moment wanneer ze over haar jeugd praten. Waarop Georgina antwoordt: "Ik voel me altijd wel alleen." De kijkers geven toe stiekem een traantje weg te pinken bij dit openhartige gesprek. "Ik zie veel onderhuidse pijn bij haar, maar ook kracht", merkt iemand op. Een ander is totaal verrast: "Ik vond Georgina altijd voornamelijk een heel grappige vrouw, maar ik wist niet dat ze zo'n krachtige persoonlijkheid was."

Orang-oetangs

Georgina kiest ervoor om de aandacht te richten op de orang-oetangs. En dat is gelukt, want dit wereldprobleem gaat veel mensen aan het hart. "Echt een eye-opener", zegt iemand. "Dank je Georgina, ik stap over op palmolievrij wasmiddel. Nooit geweten dat het daar ook in zat!"

Koesteren

Tenslotte geeft de actrice de kijkers nog een bepaald woord mee. "Koesteren is een schitterend werkwoord. Laat ons koesteren, want je krijgt niet altijd terug wat je verliest", zegt ze.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: sbs6.nl. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden