null Beeld

Waarom niet alle cadeautjes voor prinses Amalia worden aangenomen

Prinses Amalia was zaterdag jarig en kreeg voor haar 16e verjaardag van heel Nederland cadeautjes. Maar waarom worden lang niet alle cadeautjes aangenomen?

Online redactie Libelle

Aan de poorten van paleis Huis ten Bosch in Den Haag neemt de Koninklijke Marechaussee geen bloemen, bloemstukken of cadeautjes aan van het Nederlands volk. Dit is uit veiligheidsoverwegingen. Tekeningen worden daarentegen wel aangenomen.

Oranjefans

Zo gaat het al jaren, maar omdat het paleis de laatste jaren onbewoond was door de renovatie, hadden fans dit niet in de gaten. Daardoor stonden zaterdag tientallen Oranjefans voor Huis ten Bosch om tevergeefs bloemen en cadeautjes voor de jarige prinses af te geven.

Scanapparaat

Mochten mensen de bloemen en cadeautje tóch af willen geven, dan kunnen ze terecht bij de achteringang van paleis Noordeinde in de Haagse binnenstad. Daar staat een scanapparaat. Hierdoor is de beveiliging wel ingericht voor het ontvangen van bloemen en cadeautjes en kunnen ze gelijk controleren of het veilig is.

In deze luxe royal special van maar liefst 148 pagina’s staan de meest bijzondere foto’s van ons koningshuis. Geniet na van alle hoogtepunten, ontroerende momenten en bijzondere gebeurtenissen:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Blauw bloed. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden