null Beeld

Waarom Sander Schimmelpennick stopt als presentator van ‘Op1’

Het Op1-doek valt voor Sander Schimmelpenninck. In de Zelfspodcast - een podcast die hij samen met zanger en jeugdvriend Jaap Reesema maakt - laat hij maandag weten waarom hij het bijltje erbij neergooit.

Kim van Weering

Wie hem gaat opvolgen en een nieuw duo met collega Welmoed Sijtsma op de donderdagavond vormt, is nog niet bekend.

Beperkte rol

De presentator liet de omroep al in juni weten dat hij wilde stoppen, maar beloofde de zomermaanden nog door te gaan. "Presenteren is echt leuk. Maar je rol als presentator is heel beperkt", vertelt hij in een gesprek met zijn jeugdvriend.

De presentator laat weten dat hij het niet ziet als een 'heftig ding'. "Ik kan gewoon terugkomen. Maar ik vind het leuker om vrijheid te hebben en dingen te maken. En presenteren is niet erg vrij; de show is niet van jou. Op1 gaat nooit van mij worden."

Fysiek zwaar

Schimmelpenninck geeft ook toe dat presenteren veel tijd en stress kost. "Het is fysiek zwaar. Na zo'n uitzending ben je laat thuis en sliep ik niet voor 3 uur. Dan ben ik de vrijdag erna ook niks waard."

Presenteren is niet het enige dat hij doet. En dus was het tijd om op de rem te trappen. Schimmelpenninck is fulltime in dienst bij Quote en ook zijn podcast met Jaap Reesema wordt goed beluisterd. "Ik vind tv ook niet het leukste kanaal. Je zit een beetje gevangen in het format en bent een soort van publiek bezit als presentator van zo'n programma. Dit voelde nooit 100 procent als mijn rol."

Mooi avontuur

Maar spijt? Dat heeft de journalist nooit gehad. "Het was een mooi avontuur. En de mensen die bij Op1 werken, zijn top. Maar ik doe te veel. En als je alles naast elkaar blijft doen, word je niet beter in dingen", besluit hij.

Techvlogger Nina legt uit wat een podcast is:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: De Zelfspodcast. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden