null Beeld

Waarom ‘Wie is de mol?’-kijkers nu massaal Renée en Splinter verdenken

Zaterdagavond werden de verdenkingen even flink opgeschud na een verwarrende aflevering van Wie is de mol?. Veel kijkers hebben sinds de laatste aflevering ineens Renée en Splinter als mollen in het vizier. En dat zit zo. 

Eva Breda

Let op: dit artikel kan spoilers over de aflevering bevatten.

Hoogste bieder

In de tweede opdracht van de aflevering neemt Rik de kandidaten allemaal één voor één apart. Alle zes krijgen ze hetzelfde aanbod: ze kunnen met geld uit de pot bieden op voorkennis voor de volgende opdracht. Voor henzelf én twee andere kandidaten naar keuze. En die voorkennis kan behoorlijk goed van pas komen. De drie winnaars van die opdracht verdienen namelijk een vrijstelling voor de executie aan het eind van de aflevering. De hoogste bieder is de gelukkige en krijgt meer informatie over het verloop van de opdracht.

€5000

Rocky, Charlotte én Marije bieden alledrie – zonder dat ze dat van elkaar weten – € 5.000. Rik vertelt de dames het goede nieuws dat zij de volgende opdracht met voorkennis mogen spelen. De andere drie deelnemers, Joshua, Splinter en Renée, bieden slechts €500, €600 en €1000 en krijgen daarmee geen voorkennis.

Laag bieden

Deze opdracht was interessant voor de verdenkingen. De Wie is de mol?-kijkers speculeren er namelijk op los. Want, wat zou de mol doen? In eerste instantie zou je denken dat de mol het liefst zo veel mogelijk geld uit de pot wil halen en dus zo hoog mogelijk biedt. Maar, als de mol weet dat de rest toch wel veel geld uit de pot speelt, zou de mol dan niet expres laag inzetten om zichzelf niet verdacht te maken? Die tweede theorie is erg populair onder de kijkers. Joshua, Splinter en Renée komen dan ook extra verdacht uit deze opdracht. En daar kwam de bijzondere trui van Renée ook nog eens bij.

Renée

Maar dan komt de executie. En die verandert de zaak een beetje. Joshua kan de mol niet langer zijn. En dus richten de kijkers hun pijlen vooral op Splinter en Renée. En de volgende theorie maakt Renée nog eens extra verdacht.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Wie is de mol?.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden