Wacht nog even met tanken: benzine is vanaf vrijdag goedkoper Beeld Getty Images/iStockphoto
Wacht nog even met tanken: benzine is vanaf vrijdag goedkoperBeeld Getty Images/iStockphoto

Geld besparen

Wacht nog even met tanken: vanaf déze dag is benzine goedkoper

Met de torenhoge benzineprijzen is het niet zo aanlokkelijk om nu te gaan tanken, maar wat moet, dat moet natuurlijk. Toch kun je tanken het best nog even uitstellen tot komende vrijdag. Per 1 april gaan de accijnzen op brandstof namelijk omlaag, wat betekent dat benzine goedkoper wordt.

Erandi GodinezGetty Images/iStockphoto

Hou er wel rekening mee dat je niet de enige bent die op die dag gaat tanken, want tankstationhouders houden nu al rekening met extra drukte.

Benzine goedkoper na piek door oorlog Oekraïne

Dat de benzineprijzen de afgelopen weken zo zijn gestegen, heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. De prijzen rijzen momenteel zo de pan uit, dat het kabinet onlangs besloot om met spoed de accijnzen op brandstof in Nederland te verlagen. De benzine zal 17 cent per liter goedkoper worden en per liter diesel 11 cent. Hoeveel dat scheelt is lastig te zeggen, omdat de ene auto meer brandstof verbruikt dan de ander.

Benzine goedkoper: handig rekensommetje

Wel kun je over het algemeen ervan uitgaan dat als er gemiddeld 40 liter in een tank kan, je dus 40 x € 0,17 moet rekenen, wat neerkomt op € 6,80. Dit betekent dat het tanken afgerond ongeveer € 7 goedkoper is. Als je dus van plan bent om te tanken, dan loont het zeker om nog even te wachten tot vrijdag, als de benzine goedkoper is. Elke euro minder is immers mooi meegenomen!

Nog meer geld op je auto besparen? Een aantal slimme tips:

Bron: RTL Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden