null Beeld

Wakker worden, mobiel checken, opstaan. In die volgorde begint de dag

De wekker gaat en het eerste wat je doet is je mobiel checken. Klinkt dit herkenbaar? Je bent niet de enige, uit onderzoek blijkt namelijk dat het merendeel van de vrouwen 's ochtends als eerste naar hun mobiel grijpen.

Lisa Tervoort

Ochtendritueel

Fashionsite Fashionchick.nl heeft samen met Smartphonehoesjes.nl een enquête gehouden onder 2000 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar. Daaruit blijkt dat veel vrouwen letterlijk met hun mobiel opstaan. Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen gebruikt haar mobiel als wekker en checkt daarna gelijk social media. Daarna is met 27% het lezen en sturen van WhatsApp-berichten populairder dan ontbijten of koffie drinken in de ochtend.

Lees ook: "We appen" steeds meer!

Blauwe vinkjes

Een grote ergernis bij 33% van de ondervraagde vrouwen zijn de WhatsApp-berichtjes die wel gelezen worden (blauwe vinkjes!), maar niet beantwoord. Verder worden ongewenste telefoontjes en een gebrek aan opslagruimte als vervelend ervaren.

Toiletbezoek

Uit de enquête blijkt ook dat bijna de helft van de vrouwen haar telefoon vaak meeneemt naar het toilet. Slecht 38% doet dit soms en 14% nooit. Op de wc zijn social media het populairst om te bekijken, gevolgd door WhatsApp. Online aankopen worden daar dan weer niet gedaan, maar door 56% juist lekker op de bank.

Lees ook: Mannen bewaren chats van hun geliefde

Telefoongebruik

Het is de vraag of de vrouwen zich bewust zijn van hun eigen telefoongebruik. De meerderheid zegt slechts tussen de 20 en 100 keer per dag op hun telefoon te kijken. Voor 17% ligt dit tussen de 100 en 200 keer en voor 26% is het tussen de 200 en 300 keer per dag. Ben jij bewust van je eigen telefoongebruik?

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden