Warm notentaartje met bevroren room en frambozensaus

Ingrediënten

2.5 dl slagroom

3 eetlepes poedersuiker

2 eetlepels sinaasappellikeur

1 blikje frambozen

2 eetlepels kristalsuiker

4 plakjes diepvriesdeeg voor appeltaart, ontdooid

1 ei

4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

100 gram gepelde walnoten


Benodigdheden

keukenmachine

4 eenpersoons taartvormpjes

Bereidingswijze

Vet de vier taartvormpjes in. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Druk het deeg aan de zijkant goed aan en snij het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Klop in een kom de rest van de room los met de eierdooier en de lichtbruine suiker. Schenk dit in de vormpjes en verdeel de walnoten erover. Bak de taartjes in de oven in 15 min. gaar. Laat ze uit de oven afkoelen.

Voorbereiden (kan 1 dag van tevoren): verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een kom de helft van de room stijf met de poedersuiker en sinaasappellikeur. Doe de room over in een diepvriesbakje en laat het mengsel in de vriezer in 2-3 uur bevriezen.

Roer het na ½ uur elke 30 min. met een vork door, zodat de ijskristallen niet te groot worden. Pureer de frambozen met vocht in de keukenmachine en breng de saus in een steelpan met de kristalsuiker aan de kook en laat dit 2-3 min. zachtjes doorkoken tot een heldere saus ontstaat. Laat de saus afkoelen.

Zet de taartjes na (het bakken van het vlees en de Yorkshire pudding) in de uitgeschakelde oven. Terwijl u eet worden de taartjes lekker warm en mooi goudbruin. Wip ze uit de vormpjes en zet ze op 4 bordjes. Schep er met een ijsbolletjestang een flinke bol bevroren room op en schenk de frambozensaus erover. Serveer direct.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden