Seksuoloog Beeld Getty Images/iStockphoto
SeksuoloogBeeld Getty Images/iStockphoto

Wat als het tussen de lakens niet meer zo lekker gaat: wordt de seksuoloog vergoed?

Corona heeft veel nadelen, maar één van de weinige voordelen is dat je vaker thuis bent. Je bent dus ook meer tijd voor jouw partner. Meer tijd om elkaar te beminnen. Mooi toch? Helaas is fijne sex voor sommige stellen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er een lichamelijke of geestelijke blokkade zijn. Misschien kampt je vriend met erectieverlies of doet vrijen pijn waardoor je er niet van kunt genieten. In dit soort gevallen kan een seksuoloog helpen

RedactieGetty Images/iStockphoto

Al zijn jullie nog zo gek op elkaar, als je geen fijn en probleemloos seksleven hebt drukt dit op je relatie. De meeste problemen rondom seksualiteit gaan helaas niet vanzelf over. Om te beginnen is het belangrijk dat je erover praat met je partner. Eigenlijk is hier geen goed moment voor aan te wijzen, maar doe het in ieder geval niet voor of na sex. Kies een neutraal moment als de sfeer ontspannen is. Bijvoorbeeld tijdens een etentje.

Vergoeding seksuoloog

Misschien overweeg je inmiddels professionele hulp, maar vraag je je af: wordt een seksuoloog vergoed? Helaas vergoedt de basisverzekering seksuologische zorg niet. Je moet dus zelf de kosten betalen, tenzij je een aanvullende verzekering hebt. Als je aanvullende verzekerd bent krijg je een aantal behandelingen met een seksuoloog wél vergoed. Daarvoor gelden voorwaarden, zoals:

  • Er is een maximale vergoeding
  • Je hebt een verwijsbrief nodig van de huisarts
  • De seksuoloog moet geregistreerd zijn bij het NVVS

Wat vergoedt mijn zorgverzekering eigenlijk en past mijn verzekering nog wel bij mij?

Je eigen bijdrage bereken

Je kunt voor verschillende behandelingen terecht bij een seksuoloog, zoals relatietherapie, partnertherapie en advies over vruchtbaarheid en geboorteregeling. Vaak kan de specialist na een intake een inschatting geven van het aantal sessies dat je nodig hebt. Als je dit terugkoppelt aan je verzekering kunnen zij berekenen hoeveel je eigen bijdrage nog is.

Bron: Independer

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden