null Beeld

Wat een held: hond redt jongetje uit wasdroger

Teddy, de hond van een gezin uit Bangor (Groot-Brittanië), heeft de family Gedge-Duffy van een drama ontzien en Riley (5) van een gruwelijke dood gered. Het jongetje had zichzelf in een wasdroger opgesloten, waarin hij vervolgens op een flink hoge temperatuur ronddraaide.

Anni Karvonen

De hond sloeg alarm toen Riley in de droger was gekropen en de machine begon te draaien.

Op tilt

Vader Aaron vertelde aan The Guardian: "Mijn vrouw was boven aan het stofzuigen op het ogenblik dat de hond naar boven rende en op tilt sloeg, dus ze wist dat er iets aan de hand was. Toen ze naar beneden ging zag ze onze oudere zoon tv kijken en vroeg ze 'Waar is Riley?'"

Redding

Teddy bleef hard blaffen om en liep heen en weer naar de wasdroger. Toen Rileys moeder haar zoon in de machine vond, haalde ze hem direct eruit en begon ze koud water over hem heen te gieten. "Ik kwam ongeveer 40 seconden later thuis, deed zijn kleren uit en bracht hem naar de douche om hem af te spoelen met koud water. Daarna belde ik de hulpdiensten. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als de hond er niet was geweest", aldus Aaron.

Brandwonden

Riley werd naar het ziekenhuis gebracht en kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf. Hij heeft brandwonden aan zijn armen, hoofd en rug, maar zal weer helemaal opknappen. Toch waarschuwt Aaron andere ouders voor het gevaar van wasdrogers. "Onze droogtrommel is groter dan gemiddeld omdat we met zessen zijn en we veel was hebben. Het is geen oud model, maar door gewoon de knop om te draaien en het deurtje te sluiten, begint hij te draaien." Het is overigens niet de eerste keer dat Teddy het gezin waarschuwde voor gevaar. "De hond waarschuwde ons dat een iPhonelader in brand vloog. Ze is een briljante hond, het is geweldig."

null Beeld

Bron: HLN. Beeld: Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden