null Beeld

Wát een ontdekking: de pitloze cocktailavocado!

Hoewel voedingsdeskundigen beweren dat het gezondste deel van het fruit de pit is, worden wij toch ook erg gelukkig van het nieuws dat er avocado’s bestaan zónder pit en met eetbare schil.

MH

Want laten we eerlijk zijn: het blijft toch altijd een beetje een gehannes om de schil te verwijderen, de pit weg te snijden en ‘m ondertussen natuurlijk niet per ongeluk al half fijn te knijpen…

LEES OOK: MET DEZE TIP IS JE HARDE AVOCADO IN 1X RIJP

Bitter

En die pit mag dan wel gezónd zijn (70% van de antioxidanten die in avocado zitten, zitten in de pit. Naast de polyfenolen, oplosbare vezels en goede vetten die wonderen doen voor je huid en rimpels tegengaan), je moet 'm éérst nog fijnmalen en in poedervorm met fruit en groenten vermengen omdat de smaak anders zo bitter is.

LEES OOK: WE GOOIEN HET GEZONDSTE DEEL VAN DE AVOCADO WEG

En als we dan tóch besluiten om die pit weg te gooien – bijvoorbeeld omdat we geen tijd hebben voor bovenstaande keukencapriolen – dan is een avocado die lijkt op een baby-courgette maar toch echt smaakt naar avocado (en zelfs roomachtiger en nootachtiger schijnt te zijn) zonder pit en met eetbare schil best een uitvinding.

Nadeel

Er is eigenlijk maar één (groot) nadeel: behalve bij Ecoville in Barendrecht en in een aantal oosterse winkels in Amsterdam zijn ze nog bijna nergens te krijgen. Misschien is het tijd om de groenteboer eens lief aankijken?

Bron: Metronieuws. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden