null Beeld

Wat een traktatie: red velvet pancakes

Online redactie Libelle

Red velvet taart is al om van te smullen, maar als je zin hebt in variatie moet je deze red velvet pancakes proberen. En het ziet er ook nog eens héél mooi uit.

Ingrediënten voor 16 stuks

  • 225 g witte bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 25 g zachte boter
  • 2 losgeklopte eieren
  • 300 ml melk
  • 1,5 tl rode voedingskleurstof
  • bakboter
  • roomkaas
  • frambozen
  • suikerdecoratie

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom met een mixer.
  2. Voeg de gesmolten boter en de losgeklopte eieren toe.
  3. Voeg de melk toe en klop het geheel tot een luchtig belsag. Voeg de kleurstof hieraan toe.
  4. Bak de pancakes in een pan met boter. Wanneeer de luchtbelletjes opengaan en het deeg droger wordt, kun je de andere kant nog een minuutje verder bakken. Bak zo alle pancakes.
  5. Stapel ze op en smeer eer een laagje roomkaas tussen. Je kunt de roomkaas natuurijk ook gewoon op een pannenkoekje smeren. Werk ze af met de suikerbolletjes en frambozen.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Bron: Libelle Lekker BE. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden