Wat een wonder: de lichtste baby ooit geboren (212 gram!) mag naar huis Beeld Getty Images/iStockphoto
Wat een wonder: de lichtste baby ooit geboren (212 gram!) mag naar huisBeeld Getty Images/iStockphoto

Wat een wonder: de lichtste baby ooit geboren (212 gram!) mag naar huis

Baby Kwek Yu Xuan uit Singapore is de lichtste baby ooit geboren. Het meisje kwam na 25 weken zwangerschap met een spoedkeizersnede ter wereld.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Ze woog toen slechts 212 gram, het gewicht van een appel. Bij haar geboorte was ze 24 centimeter lang.

Pre-eclampsie

De moeder van het meisje kreeg aan het begin van haar zwangerschap de diagnose pre-eclampsie. Dit is een gevaarlijk hoge bloeddruk, waardoor de organen beschadigd kunnen raken. Dit is levensgevaarlijk voor zowel moeder als kind.

Beperkte overlevingskans

Baby Kwek Yu Xuan had niet veel overlevingskansen. Het ziekenhuis vertelt hierover: “Tegen alle verwachtingen in heeft ze mensen om haar heen geïnspireerd met haar doorzettingsvermogen en groei, wat haar een buitengewone ‘covid-19′-baby maakt. Een sprankje hoop te midden van onrust".

Naar huis

Want wonder boven wonder is het helemaal goed gekomen met het meisje. Sinds haar geboorte heeft ze maar liefst 13 maanden intensieve zorg gehad in het ziekenhuis en nu mag ze naar huis. Ze is flink aangesterkt en weegt nu 6,3 kilo. Ze kampt wel met een chronische longziekte.

Lichtste baby ooit geboren

Kwek Yu Xuan draagt nu de titel van lichtste baby ooit geboren. Hiervoor droeg een Amerikaans meisje die titel. Zij woog slechts 245 gram bij de geboorte.

Dit doet roken met een ongeboren baby

Bron: Linda.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden