Wat gebeurt er met de honden van koningin Elizabeth? Beeld Bettmann Archive
Wat gebeurt er met de honden van koningin Elizabeth?Beeld Bettmann Archive

royals

Wat gebeurt er met de honden van koningin Elizabeth nu ze is overleden?

Koningin Elizabeth was een groot dierenliefhebber: haar corgi’s waren werkelijk álles voor haar. Nu ze is overleden is dan ook de vraag waar haar geliefde honden naartoe zullen gaan. Royal-expert Ingrid Seward denkt wel te weten wie de viervoeters gaat opvangen: namelijk één van haar kinderen.

Erandi GodinezBettmann Archive

Er zijn maar weinig mensen die zoveel honden hebben gehad als Elizabeth: tijdens haar ambt van ruim 70 jaar heeft ze maar liefst 30 honden gehad. De eerste, Susan, kreeg ze op haar achttiende verjaardag en vanaf dat moment kon ze niet meer zonder haar geliefde viervoeters. Bijna al haar honden waren corgi’s of een mix hiervan, de koningin zou vooral fan zijn geweest van hun ‘ongetemde en energieke karakter’.

Zelf honden gefokt

Elizabeth liet een groot deel van haar dagelijkse taken over aan haar staf, maar als het ging om haar honden deed ze het liefst zoveel mogelijk zelf. Het voeden van de honden en het uitlaten waren voor haar rekening. Ook heeft ze lange tijd zelf haar honden gefokt, maar hier stopte ze in 2015 mee omdat ze niet wilde dat haar honden haar zouden overleven.

Hoeveel honden?

Volgens royal-expert Ingrid waren corgi’s de eerste én laatste grote liefde van Elizabeth: “Ze was er helemaal gek op.” Op het moment van haar overlijden zou Elizabeth vier honden hebben gehad, twee corgi’s genaamd Muick en Sandy, een dorgi genaamd Candy en twee Cocker Spaniels. Hoewel er niet bekend is gemaakt waar de honden naartoe zullen gaan, denkt Ingrid het wel te weten. “Ik ga er vanuit dat ze naar de familie zullen gaan, waarschijnlijk naar haar zoon Andrew.” Geen verrassende keuze, want Andrew was degene die Elizabeth in 2021 nog twee puppy’s cadeau gaf, een corgi en een dorgi. Daarnaast zou Elizabeth niet hebben gewild dat de honden in de handen van mensen zouden komen die niet dichtbij haar stonden.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Newsweek

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden