null Beeld

Wat is er gebeurd met deze beroemde Nederlandse presentatoren?

Deze presentatoren waren de koningen van de zaterdagavond! Maar waar zijn deze showmasters eigenlijk gebleven? Superguide zocht het voor je uit.

Online redactie Libelle

Frank Masmeijer

De spelshow Dinges en de Holidayshow waren de bekendste wapenfeiten van Frank Masmeijer. Daarnaast mocht hij grote benefietshows presenteren.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Het NCRV-gezicht verdween halverwege de jaren 90 abrupt van de televisie. Naar verluidt zou hij een deelnemer (die hij kende) hebben geholpen een cruise te winnen. Hoewel hij altijd heeft ontkend, kwam hij op televisie niet meer aan de bak.

Sindsdien ging het niet beter met Masmeijer. Hij werkte als horeca-ondernemer en momenteel zit hij in een Belgische gevangenis. Veroordeeld tot acht jaar cel voor de smokkel van 467 kilo cocaïne. Het hoger beroep is in volle gang.

Marc Klein Essink

Jarenlang maakte Marc Klein Essink mensen blij, als presentator van de Staatsloterijshow. Tegenwoordig wordt de trekking er in een paar minuten doorheen gefrommeld, maar in de 90's was elke aflevering een avondvullende show. Daar bleef je voor thuis!

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Klein Essink was ook acteur, zoals in het succesvolle Medisch Centrum West (1988-1994). Na de Staatsloterijshow bleef de presentator bezig, maar zijn programma’s (o.a. De Lijf Show, BankGiro Loterij Kies De Kluis) bleken helaas wat minder succesvol. De acteur heeft wel een drukke toneelcarrière (op het toneel én achter de schermen). Af en toe komt hij weer even op de buis, zoals bij De TV Kantine!

Rolf Wouters

De bomen leken voor Rolf Wouters tot aan de hemel te groeien in de jaren 90. Nadat hij de talentenjacht Showmasters won, ging hij aan het werk voor Liefde Op Het Eerste Gezicht, nam Wedden Dat…? over van Jos Brink en shinede in Big Brother.

null Beeld ANP
Beeld ANP

In 2003 was Rolf Wouters echter op slag verdwenen, nadat een paar van zijn programma’s het niet goed deden voor de Avro. Een paar jaar later dook hij weer even op bij Talpa, om Sponsor Loterij Superbal te presenteren. Sindsdien werd er weinig meer van hem vernomen.

In 2014 gaf Wouters een opmerkelijk interview aan de Volkskrant. Naar eigen zeggen had de presentator even geen zin meer om iets op tv te doen, en duurde dat ‘even’ steeds langer. Hoe langer hij weg was, des te groter was de drempel om weer contact op te nemen met zijn oud-collega’s, en zo gebeurde het dat hij ruim 10 jaar niet te zien was. In 2018 was Wouters te gast in de nostalgische spelshow Oh Wat Een Jaar.

Rob Fruithof

Hele generaties kunnen de tune van de legendarische dierenquiz Waku Waku nog meezingen. De presentatie van de show was van 1989 tot 1996 in handen van de enige echte Rob Fruithof.

null Beeld

Hij sprak de stem in van Het Beest, in Belle En Het Beest, presenteerde een jaartje Ter Land, Ter Zee En In De Lucht en sprak veel reclames in. Daarna was hij ineens verdwenen. Samen met een paar andere BN’ers trapte Fruithof in een pyramidespel van ‘wonderbelegger’ René van den Berg, waardoor hij een flink deel van zijn geld verloor. Tegenwoordig woont hij in Zuid-Afrika, waar hij zijn originele vak (acteren) weer op heeft gepakt. Zijn laatste grote wapenfeit was een rol in de piratenserie Black Sails.

Henny Huisman

Henny Huisman is misschien wel de grootste presentator die ons land ooit gekend heeft. Huisman was eigenlijk muzikant (Lucifer!) en dj, en werd door Joop van den Ende ontdekt toen hij André Hazes mocht aankondigen.

Hij verwerkte zijn liefde voor muziek in verschillende programma’s, zoals de (Mini-)Playbackshow en de Soundmixshow. Met dit laatste programma veroorzaakte hij ook het beruchte ‘Henny Huisman-effect’; je weet wel: dat zó veel mensen tegelijk proberen te bellen dat het hele netwerk onbruikbaar wordt. Als Henny Huisman zei dat je moest bellen, dan bélde je, verdorie! Door de jaren heen werden best wat deelnemers aan de Soundmixshow bekend: o.a. Marco Borsato, Glennis Grace en Gerard Joling. Daarnaast gooit Huisman hoge ogen met de Surprise Show.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Zodra de talentenjachtshows groots in the picture kwamen, dankzij het succes van Idols begin jaren 2000, was het snel afgelopen voor Henny… Hij kan nog terecht bij de EO, maar daar vertrekt hij al vrij snel, omdat de religieuze insteek hem te veel beknelt.

Hoewel we Henny Huisman tegenwoordig een stuk minder zien, leeft zijn legende voort. Daarnaast leek Hendrik Haan (uit Koog aan de Zaan) uit het Sinterklaasjournaal wel een beetje op de oud-presentator! Zou het misschien een neef zijn?

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Superguide. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden