null Beeld

Wat mannen willen: de 7 kenmerken van een droomvrouw

Anthony D'Ambrosio, auteur op Elite Daily, vertelt ons welke 7 eigenschappen een vrouw onweerstaanbaar maken voor een man. En daar hoef je geen trophy wife voor te zijn. Wat wel? Wees gewoon jezelf. “Een man wil jóu – met al je gebreken.”

MH

De ideale man is de vader van onze kinderen, onze rots in de branding, diegene die het beste in ons naar boven kan halen en ons kan stimuleren het meeste uit iedere dag te halen. Andersom geldt dat natuurlijk net zo goed. Veel vrouwen denken dat mannen vallen op de Doutzens van deze wereld, maar volgens Anthony (en hij spreekt namens alle mannen) is het tegendeel waar. Hoe de ideale vrouw er dan wél uitziet? Lees de 7 eigenschappen en vink aan wat op jou van toepassing is!

#1. De ideale vrouw heeft karakter

Iemand die veel lacht is aantrekkelijk. Zó zouden vrouwen ook met hun man moeten zijn. Iemand die het leven (en zichzelf) niet te serieus neemt. Iemand die een cheeseburger bestelt voor de lunch en vervolgens onder de ketchup zit. Iemand die een capuchon-trui draagt of een gewoon t-shirt. Die haar make-up ook wel eens vergeet. "Als vrouwen ooit het gevoel hebben dat hun man iets anders van ze verwacht, zijn ze met de verkeerde getrouwd."

#2. Ze respecteert zichzelf

Ze heeft een leuk leven maar hoeft dat niet per se met de hele wereld te delen op social media om een goed gevoel te krijgen over zichzelf. Sterker nog: vrouwen die zich gedeisd houden zijn aantrekkelijker. Want, zo beredeneert hij: “hoe minder we weten over het leven van iemand, hoe interessanter die persoon wordt. Het dwingt ons naar haar te informeren, haar zelf op te zoeken.” En daar zit wat in.

#3. Ze houdt van knuffelen

Vrouwen willen toch ook een man die hun hand vastpakt? Of die haar zomaar ineens een kus geeft? Of die haar omhelst en vraagt hoe haar dag was? Nou, dat willen mannen dus ook. Zulke gebaren versterken jullie band en zorgen ervoor dat het makkelijker is om te communiceren. Maar nog belangrijker is het gevoel dat je eraan overhoudt: het heerlijke gevoel geliefd te zijn.

#4. Ze is intelligent

Intelligentie zit 'm niet in het hebben van een universitair diploma maar in de capaciteit zélf na te denken, je eigen mening te vormen én te onderbouwen. Intelligente vrouwen weten veel over de wereld en willen diezelfde wereld een beetje mooier maken. Het zijn kritische denkers die de zintuigen van de man op scherp zetten. “Er is meer in het leven dan de nieuwste handtas, hak of volgende aflevering van je favoriete reality tv-show,” waarschuwt Anthony.

#5. Ze vertrouwt erop dat alles goed komt

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat hoort erbij. Maar als het even tegenzit, hoe fijn is het om dan een zelfverzekerde vrouw aan je zijde te hebben, mijmert Anthony. Een vrouw die haar man kan aanvullen. Een vrouw die zelf heel goed weet wat ze wil. Die tevreden is. Die erop vertrouwt dat alles goed komt. Dat vertrouwen wordt zo ook iets seksueels: het is aantrekkelijk - en dát is weer positief voor je seksleven.

#6. Ze is ambitieus

Ze heeft niet de ambitie om tonnen per jaar om te zetten maar wél om de dagelijkse dingen te regelen. Mannen houden er niet van om alles alleen te moeten beslissen, beweert Anthony, ze willen iemand die verder kijkt dan vandaag. Dat vereist betrokkenheid. En geen onzekerheid over de toekomst – zulke vrouwen weten zélf wat ervoor nodig is om ergens te komen. “Mannen zoeken een vrouw die de beste wil zijn. De beste moeder voor haar kinderen, de beste in haar werk... Want zo iemand zal ook voor een succesvolle relatie gaan.”

#7. De droomvrouw is nederig

Vrouwen die hun eigen geluk laten afhangen van het geluk van anderen, dát zijn de vrouwen waar mannen blij van worden. Vrouwen die geen spelletjes spelen maar zijn wie ze zijn met alle sterke en zwakke punten en daarvoor uit durven te komen. Dus, zo raadt Anthony ons allemaal aan: “stop jezelf anders voor te doen dan wie je bent. Waar het om gaat is: wie jíj bent - dat is wat een man wil. Jou, met al je gebreken.”

Bron: Elite Daily

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden