null Beeld

Wat zou je doen als je niet elke dag kunt eten?

We eten elke dag waar we zin in hebben en als we willen kunnen we alles krijgen uit alle verschillende windstreken. Fijn voor ons, maar niet elk land heeft zo'n uitgebreide menukaart. Sterker nog, er zijn nog altijd heel wat voedselproblemen in de wereld. Om de problemen onder de aandacht te brengen is Wereldvoedseldag in het leven geroepen.

Vera Klandermans

Op onze planeet wordt voldoende voedsel geproduceerd om iedereen te kunnen voeden. Toch is het voor veel mensen moeilijk om elke dag te eten en is er dus nog altijd honger in de wereld. Op dit moment zijn er zeker 795 miljoen hongerigen. 98% van hen leeft in ontwikkelingslanden, verhoudingsgewijs vaak op het platteland van landen in Afrika en Zuid-Azië.

Wereldvoedseldag 2015

Mede daarom wordt er vandaag solidariteit gevraagd voor de internationale strijd tegen honger, ondervoeding en armoede. Wat zou jij doen als je niet elke dag je bord vol kon scheppen wanneer je honger hebt, simpelweg omdat er geen voedsel is?

LEES OOK: Daarom moet je nooit kliekjes weggooien

De dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties en wereldwijd - ook in Nederland - worden er verschillende evenementen georganiseerd door heel het land. Zo raken we een beetje meer bewust van het feit dat niet iedereen elke dag te eten heeft.

Bron: Wereldvoedseldag en NRC. Beeld:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden