null Beeld

Watertanden op maandag: waterkerssalade met zalm

Te veel gegeten van het weekend en mag er vanavond iets lichts op je bord? Ga aan de waterkerssalade met gepocheerde zalm, perfect als je aan een maandag-balansdag doet. En mocht het niet genoeg zijn, wees dan niet zuinig met groenten!

Vera Klandermans

Tip: neem in plaats van zalm eens kabeljauw en vervang de dille door basilicum.

Nodig voor de salade voor 4 personen

  • 3 stengels bleekselderij, in schuine schijfjes
  • 1 bosje lente-uitjes, het groen in schuine ringen, het wit in schuine stukken van 2 cm
  • 1 citroen: de helft in dunne schijfjes, de andere helft geraspt en uitgeperst
  • snuf zout en zwarte peper
  • 4 biologische zalmfilets (circa 125 g per stuk)
  • 75 ml magere yoghurt
  • 2 el gehakte verse dille, fijngehakt, plus iets extra
  • 1 tl mierikswortel (potje)
  • 1 el olijfolie, extra vergine
  • 2 bossen waterkers, harde stengels verwijderd
  • 125 g sugarsnaps, schuin in dunne stukken gesneden
  • bosje radijs, in plakjes

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook. Voeg zout toe en de bleekselderij, het wit van de lente-ui en de schijfjes citroen. Laat op laag vuur 8 minuten koken. Voeg de zalmfilets toe en laat de vis tegen de kook aan 5 minuten garen. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en bewaar op een bord. Maak intussen de dressing: meng de yoghurt met de dille, mierikswortel, citroenrasp en -sap, olijfolie en zout en peper. Verdeel de waterkers, sugarsnaps en radijs over borden. Leg op iedere salade een stuk zalm en besprenkel met dressing. Bestrooi de salades met lente-uiringen en wat achtergehouden dille.

Bereiding: 25 min. Kcal: circa 357 p.p.

Tip: koop alle producten online!

Receptuur: Yvette van Boven ism Foodsisters. Beeld: Saskia van Osnabrugge

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden