null Beeld

We zijn best tevreden over ons leven

We kunnen heus weleens lekker klagen, maar over het algemeen zijn we best tevreden met ons leven. We geven het leven zelfs een 7,8!

Vera Klandermans

Dat blijkt uit het 2-jaarlijkse rapport De sociale staat van Nederland van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Het rapportcijfer is, ondanks de crisis, de afgelopen 10 jaar gelijk gebleven.

Zorgen voor de toekomst

Hoewel we positief zijn over ons land, worden er wel zorgen geuit over de toekomst. Zo is de verwachting dat de volgende generatie het eerder moeilijker dan makkelijker krijgt.

Er wordt weer meer geld uitgegeven, maar niet door iedereen

In 2012 hebben veel mensen het volgens het SCP niet makkelijk gehad: de kwaliteit van het leven verslechterde door de economische crisis. Dit kwam voornamelijk door de lage salarissen die werden verdiend. Toch is er hoop! Want deze achteruitgang heeft niet doorgezet. Sterker nog: gepensioneerden, tweeverdieners, eenoudergezinnen en niet-westerse migranten kunnen alweer meer geld uitgeven dan 2 jaar geleden. Helaas geldt een iets meer gevulde portemonnee niet voor iedereen. Eenverdieners, WW-gerechtigden, mensen met pre-pensioen en alleenstaanden onder de 65 kunnen minder geld uitgeven dan voor de crisis.

Lees ook: verrassend... van dit toetje word je intens gelukkig

We leven steeds gezonder en dus worden we ouder

Omdat we steeds gezonder leven, worden we ook ouder! De levensverwachting bij geboorte van een vrouw is momenteel 83,3 jaar. Voor een man staat de teller op 79,9 jaar. Dat is een stijging van 2,1 en 3,2 jaar over de periode 2003 tot 2013.

Lees ook: 5 tips voor een lang en gelukkig huwelijk

Bron: Nu.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden