null Beeld

We zingen al ons hele leven MMMBOP verkeerd

Mocht 'ie weer eens op de radio komen, dan kun je haast niet anders dan MMMBOP hardop mee blèren. Maar doe je dat wel goed? De broertjes Hanson waarschuwen in een nieuw interview dat ie-de-reen het eigenlijk verkeerd zingt. 

Laurence de la Porte

You're doing it brong

In de video hierboven zie je de akoestische versie (én hoe erg de mannen zijn veranderd sinds de video hieronder, wow!) van het nummer. Hoe wij dat oorspronkelijk meezongen?

MMMBOP ba doe wop

FOUT!

Wat je eigenlijk moet zingen: MMMBOP ba doe bop.

Met een B dus, niet met een W. Er zit nergens een W in het liedje.

Kijk maar:

Wot op

"Teveel mensen stoppen een "wop" in het nummer," zegt Zac Hanson (het middelste broertje) in een Australische televisieshow. "Wat er gebeurt is dat de meeste mensen maar wat meezingen, alsof het niet uitmaakt. Maar het is eigenlijk een repetitief stukje in de muziek."

Oh. Ok Zac. We zullen het nooit meer doen.

Geschiedenis

20 jaar geleden werden de Hanson broertjes beroemd toen ze nog maar kinderen waren (Isaac was 16, Taylor 13 en Zac 11). Van hun eerste album Middle of Nowhere verkochten ze wereldwijd 10 miljoen exemplaren.

Hoe gaat het nu met Hanson?

Inmiddels zijn de broertjes opgegroeid. Ze zijn getrouwd en hebben kinderen, 12 maar liefst, over hen drieën verdeeld. Ze hebben in totaal 16 miljoen albums verkocht en zijn daarnaast heel slim een eigen bierbrouwerij gestart (waarbij een woordspeling ineens wel getolereerd werd) genaamd MMMHops.

En zie nu maar eens dat liedje uit je hoofd te krijgen de komende week.

Bron: GoodHousekeeping. Beeld: Getty

Meer terugblikken? Volg Libelle Blikt Terug op Facebook!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden