Weduwe Eberhard van der Laan opnieuw de liefde gevonden Beeld ANP /  ANP
Weduwe Eberhard van der Laan opnieuw de liefde gevondenBeeld ANP / ANP

Weduwe Eberhard van der Laan heeft opnieuw de liefde gevonden

Femke van der Laan (43) heeft bijna vijf jaar na het overlijden van haar man Eberhard van der Laan een nieuwe liefde in haar leven. In de Telegraaf vertelt de journaliste dat ze denkt dat Eberhard haar nieuwe vriend wel zou hebben gemogen.

Nieuw boek

Erandi GodinezANP / ANP

Eberhard was van 2010 tot 2017 de burgemeester van Amsterdam. Hij overleed op 5 oktober 2017 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Naast zijn vrouw Femke liet hij vijf kinderen achter, de twee oudsten uit een eerdere relatie. In haar nieuwe boek Aan de randen van de dag vertelt ze openhartig over de liefde tussen haar en Eberhard. Het boek gaat over geluk en ruzie, geboorte en dood.

Nieuwe liefde

In een interview met de Telegraaf vertelt Femke dat er inmiddels ruimte is in haar leven voor een nieuwe liefde en dat deze er ook is. Op de vraag of Eberhard hem zou hebben gemogen, antwoordt ze: “Vast wel.” Ze gaat verder niet in op haar nieuwe relatie.

Verdriet voor kinderen

Femke vertelt dat het verdriet om Eberhards overlijden af en toe nog keihard toeslaat. “Dat heeft, denk ik, vooral met mijn kinderen te maken; als ik me realiseer dat ze verder op zullen groeien zonder vader. Straks krijgen ze een partner, gaan ze een studie kiezen, op eigen benen staan. En dan is hij er niet bij.”

“Dat kwam wel binnen”

In haar boek schrijft ze ook over de laatste periode met haar man, wat niet makkelijk was. Het gemis kwam regelmatig bovendrijven. “Daar had ik wel last van tijdens het schrijven van dit boek. Dat ik regelmatig dacht: ik ga straks toch eens vragen hoe hij dit of dat zelf heeft beleefd. En dat ik me daarna realiseerde: o wacht; nou vergis ik me. Dat kan helemaal niet meer. Dat kwam dan wel binnen.”

“Ik leer er beter mee leven”

Volgens Femke is het verdriet wel zachter geworden met de jaren. “Het zal altijd met me meegaan. Je kunt het niet even opbergen, maar ik leer er wel beter mee leven. Het helpt dat ik een optimistisch mens ben en licht in het leven sta.”

Bron: Telegraaf

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden