Weduwe Remona de Hond:
Weduwe Remona de Hond: "Marc miste een sprookjesfiguur met een beperking"Beeld Still NPO

Weduwe Remona de Hond: "Marc miste een sprookjesfiguur met een beperking”

Het is op 3 juni alweer een jaar geleden dat Marc de Hond op 42-jarige leeftijd overleed. In Op1 sprak weduwe Remona de Hond (35) over zijn nalatenschap.

Tara StokdijkStill NPO

Zo is er onder andere een bijzondere wens van Marc in vervulling gegaan.

Remona de Hond over nalatenschap Marc

Voor zijn overlijden schreef Marc een sprookje voor de Efteling over een ridder met een beperking. Dit sprookje genaamd De redders van Ruigrijk wordt niet alleen uitgebracht in boekvorm, maar het pretpark heeft er ook een attractie van gerealiseerd. Afgelopen zaterdag hebben Remona en hun twee kinderen Livia en James de attractie voor het eerst kunnen bewonderen.

Volledig inclusief

“Dat was heel bijzonder. Het is prachtig geworden. Dat de kinderen mogen spelen in de speeltuin die mede bedacht is door hun vader, dat is geweldig”, vertelt Remona. Wat er zo bijzonder aan de speeltuin is? “Hij is volledig inclusief, dus hij is ook voor iedereen met een beperking toegankelijk. Zo is er bijvoorbeeld een glijbaan waar je naartoe kan rollen met een rolstoel en er is een bepaalde hoek waar wat minder prikkels zijn, voor kinderen die zich graag even terugtrekken. Maar voor ons is het natuurlijk het meest bijzonder dat Marc eraan heeft meegewerkt”, legt Remona uit.

De opening

Het was een enorm grote wens van Marc om dit te realiseren. Vooral omdat hij een sprookjesfiguur met een beperking miste, vertelt Remona. Volgende week maandag wordt de attractie in de Efteling officieel geopend. Dochter Livia mag er dan met haar klasgenootjes naartoe: “Het is heel bijzonder dat er klasgenootjes bij mogen zijn, en de familie is er natuurlijk ook. Livia vindt het geweldig en is heel trots dat ze de speeltuin samen met James mag openen”, aldus Remona.

Bron: Op1, Twitter. Beeld: Still Op1.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden