Queen Elizabeth Beeld ANP / AFP
Queen ElizabethBeeld ANP / AFP

Wéér staat gezondheid queen Elizabeth in de weg: niet aanwezig bij paasdienst

Ieder jaar wordt op donderdagavond voor Goede Vrijdag in Engeland een speciale paasdienst gehouden: de Royal Maundy Service. Normaal treedt koningin Elizabeth op de voorgrond bij de dienst, maar dit jaar schittert ze in afwezigheid. De reden? De gezondheid van de inmiddels bijna 96-jarige queen is niet meer wat het geweest is.

Mirna WiggersANP / AFP

Het is niet de eerste keer dat koningin Elizabeth een publiek moment voorbij moet laten gaan. Eerder al moest ze een bezoek aan Ierland op het laatste moment afzeggen en onlangs liet ze ook Remembrance Day aan zich voorbij gaan. Per vandaag staat de Royal Maundy Service dus ook op dat lijstje.

Niet zo mobiel meer

Vooral de mate waarin de queen nog goed kan lopen lijkt vandaag een probleem. Ze is al meerdere keren gespot met een wandelstok, en omdat het erop lijkt dat ze niet in een rolstoel rondgereden wil worden, kan ze activiteiten als de Royal Maundy Service soms niet meer aan. Eerder al liet de hofhouding weten dat Elizabeth vooral aan "lichtere activiteiten” zal gaan deelnemen de komende tijd.

Speciale munten

Tijdens de Royal Maundy Service worden er speciale munten uitgedeeld door de queen aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de kerkgemeenschap, dit jaar de St. George’s Chapel. Vandaag krijgen 96 vrouwen en 96 mannen zo’n munt: voor ieder jaar dat de queen tot nu toe leeft één. Prins Charles en Camilla nemen de taak van het uitdelen van de munten vanavond over.

Bron: Town and country magazine.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden