null Beeld

Weetjes over het Nieuwe Huwelijk

Gezinnen

MarritB

In 77 procent van de Nederlandse gezinnen werken beide ouders. In het overgrote deel van de gezinnen (62 procent) waar beide ouders een baan hebben, werkt de vader de meeste uren.

(Bron: CBS)

Vaders

Bijna 60 procent van de mannen gaat flexibeler met zijn werktijden om na de geboorte van zijn eerste kind. 70 procent haalt minimaal één keer per week zijn kind op uit school of van het kinderdagverblijf.

(Bron: onderzoek Slimme Tijden Campagne van Lof, ondersteund door het ministerie van OCW, www.nu.nl)

Stellen

Stelletjes hebben gemiddeld 312 ruzies per jaar. De kibbelpartijen gaan vooral over kleine huishoudelijke irritaties: de wc-rol niet vervangen, lampen aanlaten; dat soort werk. Vrouwen ergeren zich sneller aan hun partner dan mannen.

(Onderzoek in opdracht van betterbadrooms.com, bron: www.dailymail.co.uk)

Lang leve papadag

Vier op de tien vaders vinden dat ze meer tijd aan de opvoeding van hun kinderen moeten besteden. Vooral jongere vaders – tot 45 jaar – vinden dat ze tijd te kort komen. Vaders die op gezette tijden voor hun kinderen zorgen zijn meer tevreden dan papa’s die dat niet doen. Ruim 70 procent van de vaders met een vaste zorgdag zegt genoeg tijd aan de kinderen te besteden, tegen 52 procent zonder een vast zorgmoment.

(Bron: Telegraaf.nl)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden