null Beeld

‘Welke gek geeft zich op voor het datingprogramma ‘Undress for Love’?’

How low can you go? Die gedachte bleef in het hoofd van Libelle's Sylvia zitten tijdens het kijken naar 'Undress for Love'. Dat, en een gevoel van plaatsvervangende schaamte.

Sylvia Schaffrath

Voor wie het gemist heeft: Undress for Love. Datingprogramma. Drie mannen en drie vrouwen. Allemaal in een eigen ‘cilinder’. Poedeltjenaakt. Ronde 1: de mannen beoordelen de blote vrouwenlijven, en vervolgens de vrouwen de mannenlijven. Ronde 2: het hoofd mag ook gezien. Ronde 3: een ‘speeddate’ van 30 seconden voor alle drie de kandidaten. Daarna nog een paar foto’s van elkaars Facebook en tot slot brengen ze een stem uit op degene met wie ze op date gaan. Je snapt het al: diepgaande kwaliteitstelevisie.

Tot gisteravond had ik er enkel over gehoord, en los van een interview met presentatrice Lieke van Lexmond, nog niks gezien. Inmiddels zeg ik: was het daar maar bij gebleven. Maar ja, soms moet je iets voor je werk overhebben en kijk je naar dingen waar je normaliter met een grote boog omheen zapt.

Oeps-momentje

En terecht, zo bleek. Want welke mafketel heeft ‘ja’ gezegd tegen de productie van dit programma? Ondertussen keek ik naar Lieke, die ik er trouwens tóp uit vond zien in een supersexy ladysmoking, en vroeg ik me af wat er gebeurd is dat ze dit wil presenteren. Heel hard op de stoep gevallen misschien? En toen realiseerde ik me dat dat misschien wel helemaal niet het geval is. Dat er ergens in haar contract een bepaling zit waarvan ze dacht: ach, dat gebeurt toch nooit. En dat ze toen ineens een mail kreeg waarin stond dat ‘dat’ dus wel ging gebeuren. Een oeps-momentje, genaamd Undress for Love.

En dan de kandidaten! Eén dame, Regina, is moeder van twee kinderen. Die moeten vandaag naar school, hè! Ergens heeft zij bedacht dat het een goed idee was om hieraan mee te doen. Hóe dan?! Waar zijn haar vriendinnen als ze ze het hardst nodig heeft? Die zeggen: ‘Lieverd, je mag best gek doen, maar niet zó gek. Dít is een slécht idee.’ En als ze niet luistert, gewoon vastbinden tot ze weer bij haar verstand gekomen is. Haar mooiste uitspraak: 'Als een van de mannen vraagt hoe oud je bent, en dat dan heel onbeschoft vinden.' Ik snap dat volkomen. Je wilt persoonlijke dingen gewoon privé houden. Zoals bijvoorbeeld je punani.

Knorretje

Of Juliette, met haar 11 tattoos. Op de vraag van Lieke waarom ze zoveel van tattoos houdt: ‘Ja, ze zeggen iets over iemand.’ Vervolgens zie ik een tattoo van Knorretje, jawel, die van Winnie the Pooh. Op haar kont. Ik tast nog steeds in het duister over wat dat dan precies zegt. Houdt ze van varkensvlees? Heeft ze thuis biggetjes? Behalve die tattoos heeft ze ook een stuk of wat piercings. Onder andere door, waar anders, haar schaamlip. Haar hele yoni-en-omgeving is glad en kaal en voor ik weg kan kijken, gebeurt het: de camera zoomt in en het hele gedoetje komt vól en in hi-res op mijn televisiescherm.

Door naar de overkant, naar de mannen… Daar zien we Ab, die naar eigen zeggen ongeduldig is en altijd op verkeerde vrouwen valt. Wanneer hij Jolanda ziet, dame drie, klinkt hij nog nét een beetje dommer dan daarvoor. Maar Jolanda valt zo goed in de smaak dat ook de andere twee mannen zichtbaar slikken. Al dat naakt, zó dichtbij!

In je blootje

De middelste meneer zou Jolanda op het strand out of his league vinden, maar ja, nu staat ze hier! Voor hem! Dus uiteraard waagt hij een gokje. Helaas, Jolanda stemt niet op hem dus géén match. Maar hoe zielig is het als er níet op je gestemd wordt. Geen één keer. Sta je daar. In je blootje. In een studio met allemaal vreemden, en nu op tv. O, en hoe fijn: het is nog héél lang terug te kijken.

Overigens weet ik niet of dat iets is waarop geselecteerd wordt, maar het viel me op dat alle zes de kandidaten kaal waren down under. Lieke ging bij een van de heren nog even kijken of het wel mooi glad was, want dat konden de dames niet goed zien. ‘Ja hoor dames, geen haartje te bekennen.’

OMG

Dat was voor mijn lief het moment om de kamer te verlaten met de woorden: ‘O.M.G. Wie kijkt hiernaar?!’ Wat ik me persoonlijk meer afvraag: waar halen ze kandidaten vandaan? Welke gek geeft zich hiervoor op? Volgens mij enkel mensen met het IQ van een eendagsvlieg. Die denken namelijk ook niet na over hun toekomst. Over je werk waar je de volgende dag weer naartoe gaat, over een eventuele nieuwe werkgever die jou dan googelt.

Ik weet niet hoor, maar het idee dat mijn zwager mij op z’n dooie gemakje in m’n nakie had kunnen bekijken voor hij me überhaupt ‘in real life’ had ontmoet laat me gruwelen. En de vraag waar ik nu nog steeds mee zit: onze regering maakt zich druk over Sint en z’n Pieten, over 'I Amsterdam', en over mijn glas wijn, maar wát vinden ze op het Binnenhof nu van Undress for Love?

null Beeld

Sylvia Schaffrath (45) is lifestyleblogger en woont in Zuid-Limburg. Haar grote liefde is schrijven. Meer weten? Neem dan even een kijkje op Sylvia.nl.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden