null Beeld

Welke paardenstaart past bij jouw gezicht?

De paardenstaart is het meest makkelijke kapsel om te creëren. Je brengt je haar bij elkaar, draait er een elastiekje in en klaar. De paardenstaart kan altijd: naar werk, op de bank, voor een feestje of naar de sportschool.

Toch blijkt dat er meer komt kijken bij een paardenstaart. Een paardenstaart kan de vorm van een gezicht namelijk veel goeds doen, maar ook… niet veel goeds. Tijd dus om te luisteren naar expert op het gebied van paardenstaarten. Jenny Cho is kapper van veel celebs en werkt vanuit Beverly Hills. Laten we zeggen, ze heeft best verstand van haar.

Rond gezicht

Hoe hoger, hoe beter. Door een hoge paardenstaart lijkt je kruin hoger te zitten en maak je je hoofd dus langer en je gezicht minder rond. Daarbij is het een goed idee om de staarten lichtjes te touperen om je ronde gezicht in balans te brengen met de paardenstaart. Een te gladde staart legt alleen maar de nadruk op je ronde gezicht.

Vierkant gezicht

Het is belangrijk om de harde kaaklijn en haarlijn te verzachten. Trek dus enkele plukken uit de staart los en laat die langs je gezicht vallen. Breng ook enkele golven in de staart voor een zachtere uitstraling. Ook een losse pony, dus geen kaarsrechte, zorgt voor een minder harde uitstraling.

Hartvormig gezicht

Heb jij een breed voorhoofd en een smalle kin? Ga dan voor een halfhoge paardenstaart gecombineerd met een schuine pony. Dit zorgt voor meer balans tussen de onder- en bovenkant van je gezicht. Zo gaat de aandacht naar de wangen wat weer zorgt voor lengte. De staart moet halfhoog zijn zodat je een open uitstraling creëert zonder dat de aandacht naar je (te brede) voorhoofd gaat.

Ovaal gezicht

Iemand met een ovaal gezicht kan elke paardenstaart aan. Rommelig, hoog, laag, alles staat leuk, dus waarom niet eens experimenteren? Bijvoorbeeld met een zijstaart die begint met een ingevlochten vlecht vanaf de zijkant van je hoofd? Is even knutselen, maar je kan het hebben!

Diamantvormig gezicht

Dit gezicht lijkt op een ovaal gezicht maar is iets meer puntig bij de kin, de jukbeenderen en de haarlijn. Om te voorkomen dat je gezicht te hoekig is, is het belangrijk om een ronding te creëren op je hoofd. Dit doe je door je haar lichtjes touperen op je hoofd. Vervolgens kam je het haar voorzichtig en glad naar achter en zet je het vast in een staart. Leuk om te doen: een plukje loshalen uit de staart en om je elastiekje wikkelen.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden