null Beeld

Welke van de 2 kruiden is gezonder: koriander of peterselie?

Peterselie en koriander zien er vrijwel hetzelfde uit. Toch hebben de twee wel een zeer andere smaak en zijn ze dus lekker in verschillende gerechten. Maar welke van de twee kruiden is eigenlijk gezonder?

Anne-Flore Muller

Libelle zet de voor- en nadelen van beide varianten voor je op een rij.

Overeenkomsten

In zowel peterselie als koriander zitten veel vitamine C, A en K. Het zijn beide van nature een grote bron van antioxidanten, en we weten allemaal inmiddels wel dat deze heel belangrijk zijn om vrije radicalen op afstand te houden. Beide kruiden bevatten ook ontstekingsremmende en immuunondersteunende antioxidanten, flavonoïden genaamd. Koriander bevat het flavonoïde 'quercetine' en peterselie bevat 'myricetine'.

Verschillen koriander en peterselie

Peterselie wordt veel gebruikt in Italiaanse, mediterrane en Zuid-Amerikaanse keukens. Het is lekker op onder andere pasta, soepen, tabbouleh en pesto. Koriander wordt meestal gebruikt in Mexicaanse en Aziatische gerechten, zoals salsa, fajitas, curry of pho.

Gezond

De smaak van koriander wordt door velen omschreven als 'zeepachtig' en dat is bij peterselie níet het geval. Toch zijn er qua gezondheidsvoordelen maar weinig verschillen tussen de twee kruiden te vinden. Ze zijn beide gezond en een goede manier om gerechten van een lekkere smaak te voorzien - en er tegelijkertijd een extra dosis vitamines aan toe te voegen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Mind Body Green. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden