null Beeld

‘WIDM’-blog: hoe alles er nu al op wijst dat Nikkie de wolf in schaapskleren is

Libelle's Kim kijkt al jaren Wie is de mol. Zonder molboekje en pouletjes in de WIDM-app, wél met een bak popcorn op schoot en een flinke dosis enthousiasme. Gaat het dit jaar dan eindelijk eens lukken om De Mol te ontmaskeren? Ze schrijft in elk geval maar wat graag over alles wat verdacht of dubieus is. Deze week: de briljante acteerskills van Ron Boszhard en waarom wel heel veel hints naar Nikkie lijken te wijzen.

Kim van Weering

Pas op: dit artikel bevat spoilers.

Buongiorno mede-molloten! Lekker geslapen? Of had je vannacht plafonddienst na deze chaotische eerste aflevering bomvol hints? Hoe dan ook: wat heerlijk dat we de komende maanden door Avrotros verwend worden met een extra seizoen vol vieze streken. Gegarandeerd tien weken lang tunnelvisie.

In het prachtige Toscane (waar het trouwens kouder en druileriger oogt dan op een gemiddelde winterdag in Nederland) maken we al gauw kennis met de tien geluksvogels die een tweede kans krijgen om De Mol te ontmaskeren. Hoi Tygo Gernandt, Nadja Hüpscher en Tina de Bruin. En kijk nou, daar komt Ron Boszhard aangescheurd in zijn Fiat. Dag Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie de Jager en Peggy Vrijens. Laat die lesjes portofoonpraat en etherdiscipline maar komen, want ook Ellie Lust is terug in moltown. Met Patrick Martens en Horace Cohen is de groep compleet. Dit kan niet anders dan een feestje worden.

Wijnen, wijnen, wijnen

Bij de eerste opdracht is het al meteen raak en lijkt er volop gemold te worden. Het lijkt zo simpel: 10 spiegels verzamelen in het dorp. So far so good, speuren kunnen ze wel. Maar om voor de mirorri te gaan staan waar een uitspraak opstaat die je zelf hebt gedaan, dát is toch wel behoorlijk ingewikkeld. Zouden ze dag ervoor een avondje hebben doorgezakt en teveel vino's soldaat hebben gemaakt? Want kom op, Ron, je weet toch nog wel dat je hebt gezegd dat je gaat proberen om je eigen record te verbreken? Of Nikkie, dat je de lieveling van de groep gaat worden? Frappant...

Pasta per tutti

Als de avond valt, wordt er gezellig getafeld. Hoewel: "the game is on, 24 uur per dag", aldus Tygo. En zo is het maar net. Op je gemak wat spaghetti naar binnen slurpen, zit er voor de kandidaten niet in. Dat blijkt ook maar weer als Rik even later aan tafel staat met de volgende opdracht.

Die verloopt niet zo heel soepel. Resultaat: 250 euro uit de pot. Waar het misging? Wie zal het zeggen. Was het Peggy die ineens wel heel overtuigd was dat ze enkel mannelijke voornamen op moesten schrijven? Nikkie die wel heel erg uitgebreid de tijd nam om de lijst met namen af te gaan? Of waren het de kandidaten die met hun leugentjes door de mand vielen om de namen op de lijst? You name it... En Ron, alle lof voor je acteerskills trouwens hoor, met je 'Wíe hebben er onder valse voorwaarden mensen naar binnen laten gaan?' na de uitleg van Ellie. En dan die verbaasde blik er nog bovenop: complimenti!

null Beeld

Lege bakjes

Dat Ron écht lekker bezig is, blijkt ook maar weer in de laatste opdracht. De presentator is in dit jubileumseizoen inmiddels al verder dan dat hij jaren geleden kwam, toen hij het WIDM-strijdtoneel al moest verlaten zonder dat hij überhaupt de kans had gekregen om mee te spelen. Ron was ditmaal duidelijk niet van plan om zijn tas te pakken en terug naar Nederland te vliegen. Als een van de weinige kandidaten loopt hij niet door naar het laatste bakje. Nee, verstandig als hij is, kiest Ron eieren voor zijn geld en pakt hij een joker. Als hij even later ook nog een groen scherm krijgt, voelt het bijna alsof de presentator het seizoen al heeft gewonnen. Wat zeg ik, het EK van '88 was er (denk ik) niks bij.

Etherdiscipline-Ellie baalt dat dat ze niet naar haar gevoel heeft geluisterd. Want 'eigenlijk wist ze wel dat die groene vrijstelling weg zou zijn. Zo werkt De Mol, achter je rug om', zegt ze resoluut. Maar dat is achteraf wel erg makkelijk praten hè, Ellie. De volgende keer toch even iéts meer de daad bij het woord voegen.

Voor nu staat Nikkie toch wel hoog op het verdachtenlijstje. Het lievelingetje van de groep? Dacht het niet. Al die spiegels... Dat moet toch iets te maken hebben met de beautyvlogger? Af en toe even dat zwarte capuchonnetje op - en aan een Italiaan hulp vragen bij de vertaling van een Nederlandse tekst? Verdacht. Duiden de makers met 'Renaissance' (wedergeboorte) als titel van het seizoen op haar coming out als transgender? En wat dan te denken van die schaduw op de muur in het kasteel die te zien is als Nikkie zich omdraait wanneer oud-Mol Kim Pieters benadrukt dat 'De Mol achter je rug om saboteert, stiekem'? Ving de vlogger daar een glimp op van De Mol? Of zag ze haar eigen schaduw, en is ze ditmaal zelf de wolf in schaapskleren? Over negen weken weten we het.

null Beeld

Ciao a tutti en tot de volgende!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: WIDM. Beeld: Avrotros & screenshots uit de aflevering

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden