null Beeld

WIDM-blog: “Met haar ervaring met kwasten zou Nikkie toch beter moeten kunnen”

Libelle’s Carola is molloot van het eerste uur en heeft alle 20 seizoenen gezien. Ze houdt alles bij in een boekje. Kijkt afleveringen 2x terug en haar Instagram timeline bestaat deze 10 weken alleen maar uit mol hints. Aankomende weken bestaat haar leven uit maar één ding: het ontmaskeren van de mol.

Online redactie Libelle

PS: met spoiler alert!

Het licht is weer tot mij gekomen. Stiekem wist ik het, want de meest verdachte kandidaat is natuurlijk nóóit de mol. Na 20 jaar WIDM had ik dat toch moeten weten en toch heb ik me de afgelopen weken stukgestaard op Ellie. En nu is ze er uit, ben ik mijn punten kwijt en moeten we de levenslessen van de meest geliefde flik van Nederland missen. Haar ‘Het vierogen principe’ kwam deze week wel goed van pas.

Kat in de ‘zak’ vinden

Nu blijven er voor mij dus twee mollen over: Ron en Nikkie. Ron met zijn perfecte dekmantel van onnozelheid en chaos. Want hij vindt het juiste schilderij, blijft even staan, denkt hardop ‘misschien is dit het wel’ en loopt vervolgens gewoon door. Hallo? Hoezo ‘maar iedereen was al weg’. Dan roep je ze toch? Want hoeveel schilderijen zijn er nou met Maria, Jezus een hond rechts op het schilderij en een aap?

Nikkie schildert de baby aan de verkeerde kant. Nu moet ik toegeven dat ik links en rechts ook door elkaar haal, maar dit was wel gek. En trouwens; met haar ervaring met kwasten zou ze toch beter moeten kunnen schilderen dan dit?

En zat er echt maar € 500,- in het kistje? Heeft ze niet wat achterover gedrukt?

Follow the money

Bij die kofferactie kwam het vierogenprincipe van Ellie van pas. Waarom déden ze dat dan niet? Kom op zeg, jullie zijn niet voor het eerst in WIDM toch? Het was toch duidelijk: 1 persoon moest naar de koffer kijken en de andere persoon moet gewoon op andere dingen letten. Want niets is wat het lijkt, lieve molloten.

Asterix en Obelix

Bij de derde opdracht was mijn feestje compleet. Nikkie en Ron in één team! Asterix en Obelix door Italië. Ze hobbelen achter elkaar aan als een lang getrouwd stel.

‘Je loopt te langzaam’.

‘We hebben geen tijd om een foto te maken’.

‘Ooooo, ik zie een Chanel tas’.

Even een check in de spiegel ‘we kunnen weer door’. Lekker kibbelen over de keuze met welke foto ze op pad moeten gaan. Het resultaat: maar één foto en wel heel weinig geld in de pot. Ze hadden een slokje toverdrank van Obelix kunnen gebruiken.

Bye, bye, zwaai, zwaai

Bij nader inzien vind ik Ron en Nikke té voor de hand liggend als mol, beiden té opvallend. Ik ga een nieuwe koers varen, ik ga een nieuwe verdachte kiezen. Patrick. En een beetje Jeroen. Volgende week ga ik mij volledig op deze twee focussen. Puur onderbuikgevoel. Dan heb ik nog een week te de tijd om de uitgang van de ‘Ron&Nikkie’-tunnel te vinden. Zodat ik klaar ben om een nieuwe tunnel in te duiken.

Ciao bella’s!

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Tekst: Carola Maassen van den Brink. Beeld: Avrotros

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden