null Beeld

‘WIDM’-Sinan overspoeld met complimenten voor ‘Sinan zoekt de klas van Elias’

Door zijn vrij passieve deelname aan Wie is de mol?, zou je bijna vergeten dat Sinan Can een allesbehalve luie documentairemaker is. Bíjna.

Faye Heijnis

Want wat heeft hij bergen verzet voor zijn 2-delige documentaire Sinan zoekt de klas van Elias.

Klassenfoto

In de serie hoopt de 17-jarige Elias, die op 10-jarige leeftijd met zijn ouders en 2 zusjes van Aleppo naar Nederland vluchtte, zijn klasgenootjes terug te vinden. Na een bomaanslag die zijn school in Syrië compleet verwoestte, heeft hij ze namelijk nooit meer gezien. Een klassenfoto is een van de weinige dingen die hij nog heeft uit zijn thuisland. Hoe gaat het met de kinderen op dat kiekje? Waar zijn ze? En leven ze überhaupt nog?

Zoektocht

Sinan zet alles op alles om de 42 klasgenoten van Elias terug te vinden. Die zoektocht brengt hem in Syrië, Libanon en Australië. Maar in de eerste aflevering maandagavond was te zien hoe het in Nederland zelf ook al bingo was. Elias werd herenigd met Vina, een klasgenootje dat net als hij met haar familie naar Nederland was gevlucht en sindsdien in Twello woont.

Er klinkt veel lof voor Sinan, die volgens kijkers een indrukwekkende en persoonlijke documentaire heeft afgeleverd.

Je kunt Sinan zoekt de klas van Elias hier terugkijken. Op maandag 1 april wordt het tweede deel van de documentaire uitgezonden.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Sinan zoekt de klas van Elias (BNNVARA). Beeld: BNNVARA, IDTV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden